Nokian osake reippaassa pudotuksessa – investointipankki laski suositusta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nokian osake reippaassa pudotuksessa – investointipankki laski suositusta

Julkaistu: 8.7. 10:49, Päivitetty 8.7. 12:35

Teleoperaattori Verizon olisi tutkimusyhtiön tietojen mukaan käyttämässä Nokian sijaan Samsungia RAN-verkon päätoimittajana. Tämän vuoksi investointipankki JPMorgan on laskenut Nokian osakkeelle antamaansa suositusta. Nokian kurssi oli puolenpäivän jälkeen yli 7 prosentin laskussa.

Yhdysvaltalainen investointipankki JPMorgan on laskenut verkkolaiteyhtiö Nokian osakkeen suosituksen tasolle ”neutral” (aiemmin ”overweight”). Suosituslaskun taustalla ovat uutiset siitä, että Nokialle hyvin merkittävä asiakas Verizon Communications olisi käyttämässä Samsungia RAN-verkon päätoimittajana.

JPMorganin analyytikko Sandeep Deshpande viittaa tuotantoketjujen tietoihin ja huomauttaa, että ”Verizon liian merkittävä” asiakas, että se voitaisiin jättää huomioimatta.

Bloombergin keräämien tietojen mukaan amerikkalainen Verizon on Nokian suurin asiakas ja sen osuus verkkolaiteyhtiön liikevaihdosta on noin 8 prosenttia.

JPMorganin mukaan markkinaosuuden menettäminen rajoittaisi Nokian pidemmän aikavälin käännettä.

Tutkimusyhtiö Rosenblatt Securities kertoi tiistaina, että Verizon olisi korvaamassa Nokian Samsungilla 5G RAN -verkon toimittajana. Tutkimusyhtiö ei kertonut tietolähteitään. Rosenblattin analyytikon Ryan Koontzin mukaan Ericsson toimittaisi jatkossakin lähes 50 prosenttia laitteista Verizonille, mutta Samsung saattaisi saada Verizonilta 5–7-vuotisen sopimuksen, jonka vuotuinen arvo olisi jopa 1,5 miljardia dollaria.

Verizonin viestinnästä kerrottiin tiistaina verkkojulkaisu Light Readingille, että Nokia on jatkossakin yhtiölle tärkeä kumppani.

– Kiihdytämme 5G:n käyttöönottoa ja työskentelemme useiden kumppaneiden kanssa parhaan mahdollisen verkon ja asiakaskokemuksen toteuttamiseksi. Työskentelemme läheisesti kaikkien ekosysteemiimme kuuluvien toimittajien kanssa, Verizonin viestinnän edustaja sanoi.

Nokian osaketta on myyty tänään reippaasti Helsingin pörssissä. Osake oli puolenpäivän jälkeen runsaan 7 prosentin laskussa.

Juttua täydennetty 8.7. kello 12.35 Verizonin kommenteilla siitä, että Nokia on yhtiölle jatkossakin tärkeä kumppani.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?