Finnair kuljetti kesäkuussa 55 200 matkustajaa – 96 prosentin pudotus vuodentakaisesta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Finnair kuljetti kesäkuussa 55 200 matkustajaa – 96 prosentin pudotus vuodentakaisesta

Julkaistu: 7.7. 9:35

Koronaviruspandemia näkyi kesäkuussa yhä rajusti lentoyhtiö Finnairin matkustajamäärissä. Kesäkuussa matkustajamäärät olivat 96 prosenttia vuodentakaista pienemmät, mutta ne kasvoivat kuitenkin selvästi toukokuusta.

Finnair kertoi tiistaina, että se kuljetti kuun aikana vain 55 200 matkustajaa. Matkustajamäärä putosi 96,0 prosenttia vuotta aiemmasta. Edelliskuusta kasvua oli kuitenkin 107,2 prosenttia.

Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna (RPK) laski 98,4 prosenttia. Kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä (ASK) mitattuna aleni 96,9 prosenttia.

Matkustajakäyttöaste laski 42,4 prosenttiyksikköä 43,8 prosenttiin.

Pandemiasta aiheutuneet huomattavat kapasiteettivähennykset heikensivät kaikkia matkustajaliitännäisiä liikennelukuja merkittävästi, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Aasiaan ei lennetty yhtään reittiliikennettä kesäkuussa ja Pohjois-Amerikkaan lennettiin vain yksi reittilento.

Aasian-liikenteen tarjonta laski 100 prosenttia vertailukaudesta, Pohjois-Amerikan 99,5 prosenttia ja Euroopan 93,1 prosenttia. Kotimaanliikenteen kapasiteetti laski 88,7 prosenttia.

215 yhdensuuntaista rahtilentoa

Reittiliikenteen tarjotut rahtitonnikilometrit laskivat kesäkuussa 99,4 prosenttia viime vuoden kesäkuusta. Myydyt tonnikilometrit laskivat 99,4 prosenttia.

Tarjotut rahtitonnikilometrit laskivat 79,2 prosenttia ja myydyt rahtitonnikilometrit 70,2 prosenttia. Nämä luvut sisältävät myös pelkät rahtilennot, joita lennettiin pääasiassa Euroopan ja Aasian välillä.

Finnair lensi kesäkuussa 215 yhdensuuntaista lentoa, joissa kuljetettiin ainoastaan rahtia. Tässä on laskua 18,3 prosenttia edeltävästä kuusta. Kokonaisrahti- ja postitonnit laskivat toukokuusta 7,3 prosenttia, koska rahdin tarjonta lisääntyi markkinoilla. Rahtiliikenteen kokonaiskäyttöaste oli Finnairin mukaan edelleen selvästi vuoden 2019 vertailukautta korkeampi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?