Tallinkin matkustajamäärä putosi kesäkuussa neljännekseen viime vuodesta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Tallinkin matkustajamäärä putosi kesäkuussa neljännekseen viime vuodesta

Julkaistu: 3.7. 16:40

Matkustajamäärät alkoivat kuitenkin elpyä etenkin Suomen ja Viron välillä.

Varustamoyhtiö Tallink Gruppin matkustajamäärät putosivat kesäkuussa 72,5 prosenttia viime vuoden kesäkuusta. Matkustajamäärät alkoivat kuitenkin elpyä etenkin Suomen ja Viron välillä.

Koronakriisi hyydytti keväällä matkustamisen Tallinkin laivoilla, sillä useat alukset olivat pois liikenteestä koronapandemian takia asetettujen liikkumisrajoitusten takia. Suomen hallitus poisti suomalaisten vapaa-ajanmatkustusta Viroon ja Latviaan koskeneet rajoitukset kesäkuun puolivälissä.

Rajoitusten purku ehti vaikuttaa Suomen ja Viron väliseen liikenteeseen parin viikon ajan. Kyseisellä reitillä matkustajamäärät jäivät 56,5 prosenttia viimevuotista pienemmiksi, mutta romahdus oli selvästi pienempi kuin muilla reiteillä.

Suomen ja Ruotsin välillä matkustajamäärät jäivät 86,1 prosenttia viimevuotisista. Ruotsissa koronapandemia vaikuttaa yhä selvästi enemmän kuin Suomessa ja Virossa. Suomalaisia ruotsalaisista eristäviä rajoituksia ei ole vielä poistettu, mutta ruotsalaiset saavat jo lähteä risteilyille.

Viron ja Ruotsin sekä Latvian ja Ruotsin väleillä matkustus oli kesäkuussa täysin hyydyksissä ja jäi noin 97 ja 98 prosenttia vuodentakaisista määristä.

Huhti–kesäkuussa matkustajaliikenne supistui kaikilla reiteillä 85,4 prosenttia vuotta aiemmasta. Romahdus heijastui myös ajoneuvoliikenteeseen.

Suomen ja Viron välillä ja muun Schengenin sisärajat ylittävässä liikenteessä sallittiin työmatka- ja muu välttämättömän liikenne ennen muiden rajoitusten poistoa. Toisella neljänneksellä Viron-reitillä matkustajia riitti parhaiten, mutta silti heitä oli alle neljännes viime vuoden määrästä.

Rahtiliikenne aleni kesäkuussa viitisen prosenttia. Suurin notkahdus tuli Latvian ja Ruotsin sekä Viron ja Ruotsin väliltä. Suomen ja Ruotsin välillä rahtiliikenne kasvoi noin kolme prosenttia ja Suomen ja Viron välillä noin puoli prosenttia.

Koko toisella neljänneksellä rahtiliikenne romahti yhteensä 12,8 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?