Pörssi laajassa luisussa – Nokia ja Wärtsilä heikkenevät - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pörssi laajassa luisussa – Nokia ja Wärtsilä heikkenevät

Julkaistu: 22.5. 12:37

Osakekurssit lähtivät laajaan laskuun aamulla Helsingin pörssissä Nesteen johdolla. Nordea ja Wärtsilä ovat painuneet reippaasti.

Kurssit laskivat eilen Yhdysvalloissa ja aamulla Aasiassa. Osakemarkkinoilla sijoittajien huolta ympäri maailmaa herättävät Kiinan ja Yhdysvaltain välisen sananvaihdon koveneminen ja pelko kauppakiistan syvenemisestä.

Epävarmuutta kasvatti se, että Kiina luopui tätä vuotta koskevasta kasvutavoitteestaan ja aikoo uudella lainsäädännöillä kiristää Hongkongin vapautta.

Tilannetta eivät tiedot euroalueen talouden tuotannon kasvusta juuri kohentaneet. IHS Markit -tutkimusyhtiön eilen julkistamista toukokuun ostopäällikköindekseistä teollisuuden mutta etenkin palvelualojen lukema ylitti odotukset.

Euroopassa laaja Stoxx 600 -indeksi oli aamulla painunut 1,3 prosenttia.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli noin tunnin kaupankäynnin jälkeen laskenut 1,9 prosenttia 8642,14 pisteeseen ja vaihdetuimpien osakkeiden OMXH25-indeksi oli pakittanut 2,0 prosenttia.

Kaikki toimialat olivat miinuksella.

Vaihtoa oli kertynyt 85 miljoonaa euroa, josta noin 10 miljoonaa euroa oli verkkolaitevalmistaja Nokiaa. Yhtiön kurssi oli laskenut 2,2 prosenttia 3,38 euroon. Osake päätyi eilen New Yorkissa 3,44 euroon.

Finanssikonserni Sammon kurssi oli painunut 2,0 ja sen osin omistaman Nordean osake oli vajonnut 4,1 prosenttia.

Polttoainevalmistaja Nesteen osake oli 1,1 prosenttia miinuksella. Berenberg on aloittanut Nesteen seurannan ja antoi osakkeelle ostosuosituksen.

Energiayhtiö Fortum oli halventunut 2,2 prosenttia.

Merimoottoreita ja voimaloita valmistavan Wärtsilän osake oli vajonnut 4,6 prosenttia.

Rakennusyhtiö SRV:n osake oli rojahtanut 6,4 prosenttia. Yhtiön suunnatun osakeannin osakkeet kirjattiin keskiviikkona sijoittajien arvo-osuustileille. Annissa Kokkilan perheen sijoitusyhtiö Pontos nousi SRV:n suurimmaksi omistajaksi noin 17 prosentin osuudella.

SRV:n kilpailijan YIT:n osake oli luisunut 2,8 prosenttia.

Orionin B-osake sinnitteli vastavirtaan ja oli 0,3 prosenttia plussalla.

Huonekaluvalmistaja Martelan koko henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut lomautuksista ovat päättyneet. Yhtiö kertoo voivansa lomauttaa työntekijöitään kesäkuun loppuun. Yhtiön osake oli ponkaissut 4,9 prosenttia.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?