Myymälät kiinni – Fiskarsin tulos kyykkäsi - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Myymälät kiinni – Fiskarsin tulos kyykkäsi

Kuluttajatuotevalmistaja Fiskarsin tulos oli alkuvuonna selvässä laskussa, kun yhtiö joutui sulkemaan väliaikaisesti myymälöitään useilla markkina-alueillaan koronaviruspandemian takia.

6.5. 9:18

– Koronaviruspandemia alkoi vaikuttaa liiketoimintaamme asteittain, alkaen Aasiasta ja leviten kaikille keskeisille markkinoillemme vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, sanoo Fiskarsin väliaikainen toimitusjohtaja, talousjohtaja Sari Pohjonen tiedotteessa. Toimitusjohtaja Jaana Tuominen erosi tehtävistään kaksi viikkoa sitten.

Fiskarsin tulos ennen veroja painui tammi–maaliskuussa 8,5 miljoonaan euroon, kun tulos vuotta aikaisemmin oli 22,7 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos heikkeni 0,06 euroon 0,21 eurosta.

Liiketulosta kertyi ensimmäisellä neljänneksellä 8,4 miljoonaa euroa edellisvuoden 16,9 miljoonan euron sijaan.

Liikevaihto laski 4,6 prosenttia 256,2 miljoonaan euroon. Pandemiasta kärsi erityisesti kattaus- ja sisustustuotteiden Vita-liiketomintayksikkö, jossa liikevaihto laski 15 prosenttia.

– Oma verkkokauppamme jatkoi kasvuaan kaksinumeroisin luvuin. Samanaikaisesti myymälöiden sulkemiset useilla markkinoilla ja kulutuskysynnän voimakas lasku maaliskuussa vaikuttivat erityisesti Vita-segmentin suoritukseen, Pohjonen sanoo.

Puutarhatuotteiden Terrassa sekä ruuanlaittotuotteiden Creassa liikevaihto kasvoi. Näiden tuotteiden myyntikanavat ovat olleet pandemian aikana avoinna useilla markkinoilla.

Myyntivolyymien pieneneminen ja markkinointikulujen kasvu laskivat vertailukelpoista kannattavuutta Vitassa ja Terrassa. Creassa vertailukelpoinen kannattavuus parani.

Fiskars arvioi, että koronapandemialla on merkittävä negatiivinen vaikutus vuoden toisella neljänneksellä. Yhtiön mukaan koronaviruksen leviämisen takia on epätodennäköistä, että vertailukelpoinen ebita kasvaa vuonna

Fiskars perui maaliskuussa kuluvan vuoden tulos- ja liikevaihto-ohjeistuksensa koronakriisin takia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?