Kaivosyhtiö Endomines ja Nokian Renkaat vahvistuvat pörssissä

Osakekurssit lähtivät nousuun aamulla Helsingin pörssissä. Tieto suunniteltujen rakennushankkeiden arvon kasvusta tukee alan yhtiöitä. Endominesin kurssi kiitää ja myös rengasvalmistaja Nokian Renkaat kiipeää jälleen.

Endominesin poraaja Oskari Pyykkönen työskentelee 700 metrin syvyydessä Ilomantsin Pampalossa. Kuva marraskuulta 2017.

2.4.2020 11:28

Yhdysvalloissa keskeiset indeksit päätyivät eilen reippaasti miinukselle ja Aasiassa päivä alkoi laskussa. Euroopassa päivä alkoi plussalla, mutta ensimmäisen tunnin aikana laaja Stoxx 600 -indeksi kääntyi 0,1 prosenttia miinukselle.

Helsingissä OMXH-yleisindeksi piti pintansa ja oli kello 11 aikoihin kohonnut 1,2 prosenttia 7706,82 pisteeseen. Vaihdetuimpien osakkeiden OMXH25 oli noussut saman verran.

Vaihtoa oli kertynyt 88 miljoonaa euroa. Siitä rengasvalmistaja Nokian Renkaiden osuus oli 15 miljoonaa euroa. Yhtiön osake on heilunut railakkaasti viime päivinä sen jälkeen, kun valtion sijoitusyhtiö Solidium oli kasvattanut osuuttaan siitä selvästi. Tänään Nokian Renkaat pitää yhtiökokouksensa. Aamulla sen osake oli kiivennyt 8,5 prosenttia.

Polttoainevalmistaja Neste oli kohonnut vaihtokakkosena 0,1 prosenttia.

Verkkolaitteita valmistavan Nokian osake oli vahvistunut 1,8 prosenttia 2,80 euroon. Eilen se päätyi New Yorkissa 2,72 euroon.

Rakennuskonserni YIT:n kurssi oli kallistunut 2,6 prosenttia. DNB Markets antoi osakkeelle ostosuosituksen, entinen suositus oli ”pidä”. Lisäksi YIT kertoi sopineensa Helsingin kaupungin kanssa noin 70 miljoonan euron urakasta, jossa se rakentaa asuntoja ja maanalaisen pysäköintihallin Koskelaan.

Rakennusala on pärjännyt koronakurimuksessa monia muita aloja paremmin. Rakennusalan tietopalveluyhtiö RPT Docun mukaan suunniteltujen hankkeiden arvo on alkaneella vuosineljänneksellä kuusi prosenttia suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan.

Kaivosyhtiö Endominesin osake oli harpannut 13,7 prosenttia. Yhtiö kertoi, että työt Orogranden rikastamolla Fridayn maanalaisella kaivoksella Yhdysvaltain Idahossa ovat edenneet hyvin. Liikevaihtoa Endomines odottaa saavansa projektistaan ensimmäisen kerran tämän kuun loppuun mennessä.

Nokian Renkaiden lisäksi myös Elisa, Etteplan, Harvia, Sotkamo Silver, Telia, Titanium ja Ålandsbanken järjestävät tänään yhtiökokouksensa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?