Pihlajalinna peruu näkymänsä - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pihlajalinna peruu näkymänsä

Mehiläinen teki ostotarjouksen Pihlajalinnasta viime vuoden loppupuolella. Kuvassa Pihlajalinnan hallituksen puheenjohtaja Mikko Wiren.

Julkaistu: 27.3. 12:02

Terveydenhoitoyhtiö Pihlajalinna peruu väliaikaisesti näkymänsä kuluvalle vuodelle ja arvioi koronavirusepidemian vaikutuksia liiketoimintaansa lähikuukausina, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

– Valtioneuvoston antaman poikkeuslain ja koronatilanteen keston taloudellisia vaikutuksia Pihlajalinnan liiketoimintaan on päivittäin muuttuvan tilanteen vuoksi vaikeaa luotettavasti arvioida ja ennakoida, Pihlajalinna sanoo tiedotteessa.

Pihlajalinna arvioi antavansa päivitetyt näkymät kuluvalle vuodelle myöhemmin tämän vuoden aikana. Yhtiön mukaan vuoden ensimmäisinä kuukausina sen liikevaihto ja kannattavuus ovat kehittyneet odotetulla tavalla.

Pihlajalinna odottaa, että yli puolet sen liiketoiminnasta pysyy tämän hetken näkemyksen mukaan vakaana koronaepidemiasta huolimatta.

Yhtiö kertoo lisäksi, että koronavirusepidemian taloudellisten vaikutusten kokonaisarviointia vaikeuttaa myös se, että tilanteen normalisoituessa sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä hyvinvointipalveluissa ei-kiireellisen hoidon patoutuneen kysynnän arvioidaan kasvavan. Sitä, missä määrin julkinen sektori tulee hankkimaan palveluita tai työvoimaa yksityisiltä yrityksiltä, on vaikea vielä tällä hetkellä arvioida.

Pihlajalinna pitää pitkän aikaväin tavoitteensa ennallaan ja pyrkii pitämään nettovelan alle kolminkertaisena käyttökatteeseen verrattuna ja tavoittelee liikevoittoa, joka on yli seitsemän prosenttia liikevaihdosta.

Pihlajalinnan aiemman arvion mukaan sen liikevaihto ja oikaistu liikevoitto olisivat tänä vuonna kasvaneet viime vuodesta, jolloin liikevaihto oli 519 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 20,8 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta