Pörssi painuu taas – yhtiöt vetävät osinkoja takaisin - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pörssi painuu taas – yhtiöt vetävät osinkoja takaisin

Nokian kurssi oli aamulla laskenut 2,1 prosenttia 2,82 euroon.

Julkaistu: 27.3. 11:25

Koronaviruspandemia jatkoi tänäänkin Helsingin pörssin ravistelemista kurssien palautuessa eilisistä nousuista. Tilastokeskuksen julkistamat luottamusluvut maalasivat synkkiä kuvia, kun tilastot kertoivat sekä teollisuuden että kuluttajien luottamuksen sukeltaneen jo ennen hallituksen julkistamia rajoitustoimia.

Muualla Euroopassa tilanne ei ollut sen kirkkaampi ja laaja Stoxx 600 -indeksi oli laskenut aamulla 2,2 prosenttia.

Kotimaassa OMXH-yleisindeksi oli pudonnut kello 10.35 aikaan 1,4 prosenttia 7639,72 pisteeseen, kun taas vaihdetuimpien osakkeiden OMXH25-indeksi oli peruuttanut 1,7 prosenttia. Vaihtoa oli kertynyt 68 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta verkkolaitevalmistaja Nokian osaketta oli 8,6 miljoonaa euroa.

Nokian kurssi oli aamulla laskenut 2,1 prosenttia 2,82 euroon. Osakkeen kurssi päätyi eilen New Yorkin kaupankäynnin aikana 3,15 dollariin eli 2,85 euroon.

Koronaviruspandemian vaikutukset näkyivät tänäänkin Helsingin pörssissä, kun yhtiöt jatkoivat voitonjakoesityksiensä ja ohjeistuksiensa takaisinvetämistä.

Ravintolayhtiö NoHo Partners ilmoitti eilen pörssin sulkeutumisen jälkeen, että yhtiö vetää takaisin kuluvan vuoden ohjeistuksen ja siirtää yhtiökokoustaan myöhemmäksi. Samanlaisista päätöksistä ilmoittivat myös eilen nostolaitevalmistaja Konecranes ja pakkausyhtiö Huhtamäki sekä aamulla rengasvalmistaja Nokian Renkaat ja risteily-yhtiö Viking Line.

NoHon osake oli tänään noussut 2,3 prosenttia, kun Nokian Renkaat oli laskenut 2,9 prosenttia prosenttia, Huhtamäki 2,5 prosenttia ja Konecranes 4,0 prosenttia. Viking Line oli vielä aamulla eilisissä hinnoissa.

Ohjeistuksensa perui myös it-yhtiö TietoEvry, jonka kurssi oli aamulla vajonnut 3,5 prosenttia.

Voimakkaat osakekurssien liikkeet ovat tänään poikineet useita suositusmuutoksia.

Inderes nosti Avidlyn (+0,5 %) sekä Nokian Renkaiden suositusta, kun taas SEB korotti arviotaan Caverionin (-1,4 %) ja Valmetin (+1,0 %) kurssin suunnasta. Berenberg osaltaan nosti sekä Koneen (-2,1 %) että Elisan (+0,4 %) ja Goldman Sachs Nokian suosituksia.

SEB laski kuitenkin suositustaan Cityconin (-3,2 %) osalta.

Lisää aiheesta