Pörssin laaja lasku jyrkkenee – Telia syöksyy - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pörssin laaja lasku jyrkkenee – Telia syöksyy

Julkaistu: 26.3. 15:32

Helsingin pörssissä laaja kurssilasku on jyrkentynyt iltapäivällä kahden vahvan nousupäivän jälkeen. Osingonleikkaaja Telian osake oli syöksynyt lähes kahdeksan prosenttia.

Valtaosa vaihdetuimmista osakkeista oli noin kello 15 miinuksilla. Uusista pelisopimuksista tiedottanut Remedy oli puolestaan kiihdyttänyt yli 25 prosentin nousuun.

Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH oli noin kello 15 laskenut 1,8 prosenttia 7 459,64 pisteeseen ja vaihdetuimpien yhtiöiden OMXH25-indeksi 1,6 prosenttia. Eilen yleisindeksi ponnahti 4,4 prosenttia ja tiistaina 6,4 prosenttia ylöspäin, mutta on yhä noin 24 prosenttia miinuksella vuoden alusta.

Eurooppalaisia osakkeita laajasti seuraava Stoxx Europe 600 -indeksi oli samoihin aikoihin laskenut 1,6 prosenttia.

Vaihtoa oli iltapäivällä kertynyt 272 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta eli verkkolaitevalmistaja Nokiaa oli 37 miljoonaa euroa. Nokian osake oli halventunut 2,4 prosenttia 2,77 euroon.

Muista vaihdetuimmista öljynjalostaja Nesteen kurssi oli laskenut 1,6 prosenttia ja energiayhtiö Fortumin kurssi 0,2 prosenttia.

Teleoperaattori Telian osake oli syöksynyt 7,3 prosenttia sen jälkeen, kun se tiedotti aikovansa leikata osinkoaan koronapandemian heikennettyä yhtiön televisio- ja mediayksikön näkymiä tämän mainostulojen vähentyessä. Osinkoehdotus on nyt 1,80 Ruotsin kruunua osakkeelta.

Rengasvalmistaja Nokian Renkaat oli heikentynyt 5,0 prosenttia. Yhtiö kertoi keskeyttävänsä 1-2 viikoksi tuotantonsa Yhdysvaltain ja Venäjän tehtaillaan koronaviruksen leviämisen torjumiseksi. Yhtiö jatkaa toimituksia asiakkailleen varastoistaan.

Nousukärjessä oli peliyhtiö Remedy Entertainment. Sen osake oli hypännyt First North -listalla jopa 27,8 prosenttia ja liikkui kello 15 aikaan 26,1 prosentin nousussa. Yhtiö tiedotti solmineensa julkaisusopimukset seuraaville kahdelle julkistamattomalle pelilleen.

Kaivosyhtiö Sotkamo Silverin kurssi oli myös noussut hurjimmillaan lähes yhtä paljon. Yhtiö kertoi neuvotelleensa uudet suotuisammat ehdot 13,2 miljoonan euron joukkovelkakirjalainaansa. Sotkamo Silverin kurssi oli noussut 3,8 prosenttia.

Kiinteistösijoitusyhtiö Cityconin osake oli sukeltanut 6,1 prosenttia, koska yhtiö alensi kuluvan vuoden tulosnäkymiään ja perui tulosohjeistuksensa tälle vuodelle koronaviruspandemian takia. Yhtiön mukaan viranomaisrajoitukset heikentävät sen kykyä periä vuokria ajallaan.

Tulosohjeistuksensa peruivat koronakriisin takia myös ajoneuvojen varaosatukkuri Relais Group ja halpakauppaketju Tokmanni Group. Tokmanni valitteli, että asiakasvirrat ovat pienentyneet selvästi. Tokmannin osake oli sukeltanut 8,4 prosenttia ja Relaisin 7,2 prosenttia.

Ravintolayhtiö NoHo Partners kertoi käynnistäneensä neuvottelut yli 30 miljoonan euron rahoituspaketista, koska viruspandemia laskee sen liikevaihdon käytännössä nollaan kesäkuun loppuun asti. Lisätietoja rahoituspaketista on luvassa ensi viikolla. NoHon osake oli heikentynyt 3,6 prosenttia.

Lisää aiheesta