Tokmanni peruu ohjeistuksensa – ilmoittaa asiakaskadosta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Tokmanni peruu ohjeistuksensa – ilmoittaa asiakaskadosta

Julkaistu: 26.3. 13:10

Halpakauppaketju Tokmanni Group peruu helmikuussa antamansa ohjeistuksen kuluvalle vuodelle.

Koronaviruksen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi talouden ja toimialan näkymät ovat muuttuneet nopeasti ja poikkeuksellisen tilanteen taloudellisia vaikutuksia on vielä vaikea arvioida, yhtiö perustelee tiedotteessaan.

– Tokmannin kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen liiketoiminta on tähän asti edennyt aiemmin annetun ohjeistuksen mukaisessa tahdissa, mutta poikkeussääntöjen tultua voimaan maaliskuussa on Tokmanneissa ollut havaittavissa selkeää asiakasvirtojen pienentymistä, tiedotteessa kerrotaan.

Tokmannin mukaan nykytilanteessa on ilmeistä, että yhtiön myynti tulee ainakin toisella vuosineljänneksellä kärsimään liikkumisrajoituksista johtuen, mutta vuoden jälkipuoliskon kehityksen ennakointi tällä hetkellä on erittäin haastavaa.

Kun näkyvyys paranee ja merkittävä epävarmuus hälvenee, Tokmanni päivittää näkymiään ja antaa uuden ohjeistuksen.

– Elämme tällä hetkellä erittäin epätavallisessa tilanteessa. Koronaviruksen leviämiseen varautuminen näkyy laajalti yhteiskunnassa, myös kuluttajakäyttäytymisessä. Teemme tiivistä yhteistyötä tavarantoimittajien ja logistiikan kanssa varmistaaksemme, että tavara kulkee myymälöihin ja asiakkaillamme riittää ostettavaa, toimitusjohtaja Mika Rautiainen sanoo tiedotteessa.

Vielä helmikuussa Tokmanni ennusti hyvää liikevaihdon kasvua kuluvalle vuodelle perustuen viime vuonna hankittujen ja avattujen uusien myymälöiden sekä tänä vuonna avattavien myymälöiden tuomaan liikevaihtoon sekä vertailukelpoiseen liikevaihdon lievään kasvuun.

Konsernin vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin odotettiin paranevan viime vuodesta.

Lisää aiheesta