Pörssi avasi kahden superpäivän jälkeen laskuun – Peliyhtiö Remedy hyppäsi liki 22 prosenttia - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pörssi avasi kahden superpäivän jälkeen laskuun – Peliyhtiö Remedy hyppäsi liki 22 prosenttia

Suomalaisen pelitalo Remedyn viime vuoden hittipeli Control.

Julkaistu: 26.3. 11:54

Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH oli noin kello 11.20 laskenut 0,9 prosenttia 7 528,80 pisteeseen ja vaihdetuimpien yhtiöiden OMXH25-indeksi myös 0,9 prosenttia.

Eilen yleisindeksi pongahti 4,4 prosenttia ja tiistaina 6,4 prosenttia ylöspäin, mutta on yhä noin 23 prosenttia miinuksella vuoden alusta.

Eurooppalaisia osakkeita laajasti seuraava Stoxx Europe 600 -indeksi oli aamupäivällä laskenut 1,5 prosenttia.

Vaihtoa oli aamupäivällä kertynyt 99 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta eli verkkolaitevalmistaja Nokiaa oli 13 miljoonaa. Nokian osake oli halventunut 2,0 prosenttia 2,78 euroon.

Muista vaihdetuimmista öljynjalostaja Nesteen kurssi oli laskenut 1,7 prosenttia ja energiayhtiö Fortumin noussut 0,3 prosenttia.

Rengasvalmistaja Nokian Renkaat oli heikentynyt 2,7 prosenttia. Yhtiö kertoi keskeyttävänsä 1-2 viikoksi tuotantonsa Yhdysvaltain ja Venäjän tehtaillaan koronaviruksen leviämisen torjumiseksi. Yhtiö jatkaa toimituksia asiakkailleen varastoistaan.

Nousukärjessä oli peliyhtiö Remedy Entertainment. Sen osake oli hypännyt First North -listalla jopa 21,6 prosenttia ja liikkui nyt 19,8 prosentin nousussa. Yhtiö tiedotti solmineensa julkaisusopimukset seuraaville kahdelle julkistamattomalle pelilleen.

Kaivosyhtiö Sotkamo Silverin kurssi oli myös kirmannut parhaimmillaan lähes yhtä paljon. Yhtiö kertoi neuvotelleensa uudet suotuisammat ehdot 13,2 miljoonan euron joukkovelkakirjalainaansa. Sotkamo Silverin kurssi oli noussut 10,1 prosenttia.

Kiinteistösijoitusyhtiö Cityconin osake oli sukeltanut 4,4 prosenttia, koska yhtiö alensi kuluvan vuoden tulosnäkymiään ja perui tulosohjeistuksensa tälle vuodelle koronaviruspandemian takia. Yhtiön mukaan viranomaisrajoitukset heikentävät sen kykyä periä vuokria ajallaan.

Ravintolayhtiö NoHo Partners kertoi käynnistäneensä neuvottelut yli 30 miljoonan euron rahoituspaketista, koska viruspandemia laskee sen liikevaihdon käytännössä nollaan kesäkuun loppuun asti. Lisätietoja rahoituspaketista on luvassa ensi viikolla. NoHon osake oli heikentynyt 0,6 prosenttia.

Lisää aiheesta