Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon alentaa näkymiään - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon alentaa näkymiään

Julkaistu: 26.3. 10:40

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon arvioi, että yhtiön kuluvan vuoden näkymät ovat heikentyneet. Samalla yhtiö peruu helmikuussa antamansa tulosohjeistuksen tälle vuodelle.

Aiemmin Citycon odotti osakekohtaisen operatiivisen tuloksensa olevan tänä vuonna 0,815-0,915 euroa. Lisäksi yhtiö odotti operatiivisen liikevoittonsa olevan 191-209 miljoonaa euroa ja oikaistun osakekohtaisen operatiivisen tuloksensa olevan 0,720-0,820 euroa.

Tässä vaiheessa Citycon ei anna uutta ennustetta operatiiviselle liikevoitolle, osakekohtaiselle operatiiviselle tulokselle eikä oikaistulle osakekohtaiselle operatiiviselle tulokselle epävarman markkinatilanteen vuoksi.

– COVID-19 epidemian etenemisen myötä eri toimintamaissamme annetut viranomaisrajoitukset ovat muuttaneet toimintaympäristöämme oleellisesti ja yhtiön näkymät vuodelle 2020 ovat heikommat kuin alun perin arvioitiin. On todennäköistä, että uusia viranomaisrajoituksia tai -suosituksia saattaa edelleen tulla voimaan. Tämä vaikuttaa kykyymme periä vuokria ajallaan tai täysimääräisenä. Lisäksi öljyn hinnan jyrkän laskun ja COVID-19 viruksen puhkeamisen jälkeen erityisesti NOK:n, mutta myös SEK:n valuuttakurssit ovat heikentyneet huomattavasti viime viikkoina, sanoo Cityconin toimitusjohtaja F. Scott Ball tiedotteessa.

Koska virusepidemian kestosta tai vaikutuksista ei ole varmuutta, ei yhtiö voi antaa kannattavuudestaan tulevaisuudenarviota.

– Huolimatta haastavasta liiketoimintaympäristöstä ja tämän hetkisistä vaikeuksista arvioida koronaviruksen kokonaisvaikutuksia Cityconin tulokseen, yhtiöllä on vakaa tase ja käytössämme on kommittoidut luottolimiitit sekä käteisvarat yhtiön likviditeetin turvaamiseksi.

Lisää aiheesta