Norjan viranomaiset voivat pysäyttää Norwegian Finansin osingonjaon - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Norjan viranomaiset voivat pysäyttää Norwegian Finansin osingonjaon

Julkaistu: 6.3. 12:48

Viranomaisten kannan taustalla on huoli Norwegian Finansin myöntämien, lyhentämättä jääneiden lainojen määrän kasvusta.

Norjan rahoitusviranomaiset harkitsevat Norwegian Finans Holdingin osingonmaksun keskeyttämistä. Pankin hallitus on ehdottanut jaettavaksi 3,18 kruunun osinkoa.

Norwegian Finans Holding on Bank Norwegianin emoyhtiö. Viranomaisten kannan taustalla on huoli Norwegian Finansin myöntämien, lyhentämättä jääneiden lainojen määrän kasvusta.

Viranomaisten lähettämän kirjeen mukaan sekä Norjassa että muualla heikentyvä taloustilanne voi johtaa luottotappioihin, jotka uhkaavat pankkiryhmän vakavaraisuutta. Virallista päätöstä osingon peruuttamisesta ei kuitenkaan ole tehty.

Norwegian Finansin mukaan osingonjakopäätös perustuu tarkkaan harkintaan eikä hallitus näe syytä muuttaa päätöstään. Pankki täyttää myös osingonjaon jälkeen kaikki viranomaisvaateet.

Pääomasijoittaja Nordic Capital ja vakuutuskonserni Sampo hankkivat viime elokuussa yhteensä 17,47 prosentin omistusosuuden Norwegian Finans Holdingista. Sammon omistusosuus on kaupan toteutumisen jälkeen 6,3 prosenttia. Myyjä oli lentoyhtiö Norwegian.

Muun muassa kulutusluottoja ja talletustilejä verkossa tarjoavalla Bank Norwegianilla on Pohjoismaissa yli 1,6 miljoonaa asiakasta. Pankkitoimiluvan Bank Norwegian sai vuonna 2007. Toiminta Suomessa alkoi vuonna 2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?