Huhut Nokian yritysjärjestelyistä piristivät hetken kurssia - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Huhut Nokian yritysjärjestelyistä piristivät hetken kurssia

Julkaistu: 27.2. 11:31

Helsingin pörssissä on tänään aamupäivällä käyty kauppaa laajasti miinuksella koronavirushuolien takia. Huhut Nokian yritysjärjestelyistä nostivat kurssia, mutta avaus happani puolessa tunnissa.

Myös muualla Euroopassa pörssit ovat olleet aamupäivällä voimakkaassa laskussa, kuten indeksifutuurit ennen markkinoiden avausta ennakoivat. Tokiossa pörssi sukelsi yli kaksi prosenttia.

– Koronavirus jatkaa edelleen markkinoiden heiluttelua, kun uusia tartuntoja raportoidaan päivittäin runsaasti. Futuurit ennakoivat voimakasta laskuavausta Eurooppaan, mutta päivän aikana tilanne voi elää, kuten eilen nähtiin, Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan.

Vaihtoa oli tänään aamupäivällä kertynyt 123 miljoonaa euroa, josta Nokiaa oli kolmannes.

Uutistoimisto Bloombergin nimettömien lähteiden mukaan Nokia punnitsee useita ”strategisia vaihtoehtoja”, kuten omaisuuserien myyntejä ja yritysjärjestelyitä sekä investointien lykkäämisiä ja tasejärjestelyitä.

Nokian osake lähti heti avauksessa selvään nousuun ja oli tunnin kaupankäynnin jälkeen 1,0 prosentin nousussa 3,70 eurossa. Tunnin sisällä osake on ehtynyt käydä alimmillaan 0,8 prosentin laskussa ja korkeimmillaan 3,8 prosentin nousussa. New Yorkissa Nokia päätyi eilen Bloombergin uutisen julkaisun jälkeen 6,1 prosentin nousulla 4,15 dollariin eli 3,81 euroon.

Kiinteistötekniikkayhtiö Caverion kertoi saaneensa yli sadan miljoonan euron sopimuksen Oulun yliopistollisen sairaalan uudisrakennuksen toteuttamisesta. Osake oli noussut 0,5 prosenttia.