Helsingin pörssissä taas synkkä aamu – alkuvuoden kurssinousu suli jo pois - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Helsingin pörssissä taas synkkä aamu – alkuvuoden kurssinousu suli jo pois

Helsingin pörssi on avautunut jälleen laajaan rytinään Aasian osakemarkkinoiden laskun perässä.

26.2.2020 11:06

Aasiassa kursseja painoivat Yhdysvaltain terveysviranomaisten varoitus koronaviruksen laajasta leviämisestä Yhdysvaltoihin. Muualla Euroopassa päivä on käynnistynyt Helsinkiä loivemmalla laskulla.

Yleisindeksi OMXH oli vajaan tunnin kaupankäynnin jälkeen laskenut 3,1 prosenttia 9 625,52 pisteeseen ja vaihdetuimpien osakkeiden OMXH25-indeksi 3,2 prosenttia.

Yleisindeksi painui tiistaina alle 10 000 pisteen ja indeksin alkuvuoden kurssinousu suli kokonaan pois. Tällä viikolla laskua on tullut jo 8,2 prosenttia.

Kaikki toimialaindeksit olivat miinuksilla. Eniten – lähes neljä prosenttia – oli pakittanut konepajoja ja muita teollisuusyrityksiä seuraava indeksi. Plussalla oli vain viisi osaketta.

Vaihtoa oli aamulla kertynyt 127 miljoonaa euroa, joista vaihdetuinta eli hollantilaisomistukseen siirtyvää Cramoa oli 14 miljoonaa euroa.

Nokian osake oli laskenut vaihtokakkosena 3,2 prosenttia 3,52 euroon. Myös muualla vaihtokärjessä osakkeet olivat selvässä laskussa. Nordea oli heikentynyt 3,1 prosenttia ja Neste 2,7 prosenttia.

Konepajoista Metso oli halventunut 1,8 prosenttia ja Wärtsilä 2,6 prosenttia. Osingon irtoaminen oli kiihdyttänyt hissivalmistaja Koneen osakkeen 5,5 prosentin luisuun.

Aamun tulosjulkistajista sopimusvalmistaja Incap oli laskenut 7,5 prosenttia ja First North -noteeraattu elintarvikeyhtiö Fodelia 5,0 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?