Koronapelot iskivät Euroopan pörsseihin – rajuin pudotus sitten lokakuun - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Koronapelot iskivät Euroopan pörsseihin – rajuin pudotus sitten lokakuun

Koronaviruksen leviäminen Italiassa on säikäyttänyt.

Julkaistu: 24.2. 11:21

Eurooppalaiset osakkeet ovat tänään pudonneet eniten sitten viime vuoden lokakuun, kun Wuhanin koronavirukseen liittyvät pelot yltyvät. Milanon pörssi oli sukeltanut aamupäivällä yli 4 prosenttia.

Eurooppalaisosakkeiden kursseja kuvaava viiteindeksi Euro Stoxx 50 oli runsaan puolen tunnin kaupankäynnin jälkeen vajonnut 3,4 prosenttia. Laajempi Stoxx 600 oli laskenut 3,0 prosenttia. Laskua ovat johtaneet autoteollisuus, kaivosyhtiöt sekä matkailuala.

– Kun ottaa huomioon osakkeiden vahvan nousun ja suuret osakepainot, riskit ovat selvästi kallellaan alaspäin, Joh Berenberg Gosslerin johtava strategi Ulrich Urbahn sanoo uutistoimisto Bloombergille.

Keskeisimpien pörssien indekseistä Lontoomn FTSE 100 oli laskenut 2,7 prosenttia ja Frankfurtin Dax 3,3 prosenttia. Pariisin CAC 40 oli 3,5 prosenttia.

Milanon pörssin MIB oli sukeltanut 4,2 prosenttia. Euroopan voimakkain koronavirustapausten lisääntymien pakotti Italian hallituksen asettamaan 50 000 ihmisen asuttaman alueen Milanon lähettyvillä karanteeniin ja perumaan Venetsian karnevaalit jäljellä olevilta päiviltä. Myös yliopistot on suljettu.

Rahastot ovat myyneet osakkeita ja etsineet turvasatamia sen jälkeen, kun Etelä-Korea ilmoitti virustartuntojen määrän kasvaneen maassa 763 tapaukseen. Euroopan osakkeet nousivat viime viikolla uusiin ennätyksiin, mikä oli jo lisännyt huolta sijoittajien keskuudessa arvostuskertoimien venymisestä.

Pörssiviikko alkoi jyrkällä laskulla myös Helsingin pörssissä.