Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut

Yt-neuvottelut voivat johtaa enintään 110 henkilötyövuoden vähennykseen.

20.2. 8:54 | Päivitetty 20.2. 8:57

Rakennusyhtiö Lehto Groupin hallitus on päättänyt uusista rakenteellisista ja toiminnallisista tervehdyttämistoimista, joiden tavoitteena on vahvistaa yhtiön kilpailukykyä ja kannattavuutta erityisesti 1–3 vuoden tähtäimellä.

Lehto kertoo asiasta tilinpäätöksessään.

Sen mukaan Lehto keskittyy entistä vahvemmin alueille, jotka pohjautuvat strategisiin kilpailuetuihin, eli vakiointiin ja tehdasvalmistukseen.

– Osana tätä keskittymistä ja markkinoilla tapahtuneiden muutosten vuoksi Lehto suunnittelee supistavansa Hyvinvointitilat-palvelualueen tarjontaa ja sulauttavansa Hyvinvointitilat-palvelualueen toiminnot toisiin palvelualueisiin siten, että hoiva- ja palveluasumisen toiminnot siirtyvät Asunnot-palvelualueelle ja koulu- ja päiväkotirakentamisen toiminnot Toimitilat-palvelualueelle, tilinpäätöksessä kerrotaan.

Yhtiö sanoo, että liiketoimintojen yhdistämisellä saavutetaan synergiaetuja erityisesti suunnittelun, laskennan, hankinnan ja tuotannon osa-alueilla. Toiminnallisilla muutoksilla Lehto pyrkii projektikatteiden parantamiseen ja niiden negatiivisten poikkeamien eliminointiin.

Lisäksi Lehto on käynnistänyt koko konsernin laajuisen kehitysohjelman, jossa keskitytään erityisesti varsinaista rakentamisvaihetta edeltävän hankevalmistelun laadun parantamiseen. Näiden toimien vaikutusten arvioidaan parantavan kannattavuutta vaiheittain kuluvan vuoden loppupuolelta alkaen.

Lehto aloittaa yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on suunnitella Hyvinvointitilat-palvelualueen toimintojen sulauttamista toisiin palvelualueisiin sekä toimenpiteitä Asunnot-palvelualueen liiketoiminnan toimintojen tehostamiseksi.

Neuvottelujen piirissä on noin 400 henkilöä ja yhtiön arvion mukaan suunnitelluilla toimilla voi olla yhteensä enintään 110 henkilötyövuoden vaikutukset.

Loppuvuodelta nollatulos

Lehdon tulos oli loka–joulukuussa laskussa, mutta ylsi niukin naukin plussalle. Liikevaihto kasvoi samaan aikaan selvästi.

Liiketulosta kertyi viimeisellä neljänneksellä 0,1 miljoonaa euroa ja liikevaihtoa 269,9 miljoonaa euroa. Vuotta aikaisemmin liiketulos oli 15,3 miljoonaa euroa ja liikevaihto 231,6 miljoonaa euroa.

Osakekohtainen tulos laski 0,20 eurosta 0,01 euroon.

Lehto antoi ennakkotietoja tuloksestaan helmikuun alussa. Niiden mukaan viimeisen neljänneksen liikevaihto oli noin 270 miljoonaa euroa ja liiketulos oli nollan tasolla.

Koko viime vuoden liiketulos jäi selvästi eli 41,8 miljoonaa euroa tappiolle.

– Suurimmat tappiot syntyivät kolmelta selkeältä alueelta: peruskorjausprojekteista, Ruotsin ensimmäisestä projektikokonaisuudesta sekä yksittäisistä Hyvinvointitilat-palvelualueen hankkeista, sanoo toimitusjohtaja Hannu Lehto tiedotteessa.

Lehto arvioi, että alkaneen vuoden liikevaihto laskee noin 10 prosenttia viime vuodesta ja että liiketulos on positiivinen. Tämä perustuu arvioon asuntomarkkinan hidastumisesta sekä Lehdon hoiva- ja koululiiketoiminnan volyymin supistumisesta.

Toimitilat-toiminnan volyymin arvioidaan pysyvän viime vuoden tasolla. Liikevoittonäkymään vaikuttaa viime vuonna tappioita tuottaneiden peruskorjaushankkeiden ja muiden tappiollisten hankkeiden päättyminen, sekä arvio viime vuonna aloitettujen ja edelleen jatkuvien tervehdyttämistoimien vaikutuksesta.

Keskeisimpiä riskejä ovat asuntojen kysynnän heikentyminen sekä neuvotteluvaiheessa olevien toimitilahankkeiden aloituksen viivästyminen.

Kuluneelta tilikaudelta ei aiota jakaa osinkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?