Ponssen tulos heikkeni – talouden epävarmuudet iskivät loppuvuonna - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Ponssen tulos heikkeni – talouden epävarmuudet iskivät loppuvuonna

Ponsse odottaa tämän vuoden liikevoiton olevan samalla tasolla kuin viime vuonna.

Julkaistu: 18.2. 10:21

Metsäkonevalmistaja Ponssen liikevaihto kasvoi, mutta tulos heikkeni.

Metsäkonevalmistaja Ponssen tulos heikkeni, mutta liikevaihto kasvoi loka–joulukuussa vuodentakaiseen verrattuna.

Tulos ennen veroja oli loka–joulukuussa 21,4 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli 22,0 miljoonaa euroa.

Liiketulos heikkeni 22,4 miljoonasta eurosta 20,7 miljoonaan euroon.

Liikevaihto puolestaan koheni 196,6 miljoonasta eurosta 203,3 miljoonaan euroon.

Yhtiön toimitusjohtaja Juho Nummela kertoi tiedotteessa vuoden 2019 alkaneen erittäin kovalla kysynnällä ja tilausvirralla. Metsäkonemarkkina kuitenkin rauhoittui selvästi loppuvuotta kohden.

– Tilausvirtamme vuonna 2019 oli kaksijakoinen. Ensimmäisellä vuosipuoliskolla saavutimme tilausvirrassa kaikkien aikojen ennätyksen. Toisella vuosipuoliskolla talouden epävarmuudet alkoivat realisoitua myös metsäkoneiden kysynnässä. Samalla Keski-Euroopan kaarnakuoriaistuhot vaikuttivat globaaleihin puumarkkinoihin ja heikensivät asiakkaiden investointiaktiivisuutta useilla markkina-alueilla.

Ponssen tilauskanta oli vuoden lopussa 256,8 miljoonaa euroa, kun se vuoden 2018 lopussa oli 294,9 miljoonaa euroa. Nummela luonnehti nykyistä tilauskantaa hyväksi.

Ponsse odottaa tämän vuoden liikevoiton olevan samalla tasolla kuin viime vuonna. Viime vuonna yhtiö teki liikevoittoa 67,3 miljoonaa euroa.

Nummela kertoi, että metsäkoneiden kokonaismarkkina kasvoi erityisesti Ruotsissa ja Suomessa. Venäjän kasvun Nummela luonnehti olevan hyvällä tasolla, joskin kasvun olevan aiempaa vaatimattomampaa.

Ponsse lanseerasi viime vuonna uusia konemalleja. Nummelan mukaan konemallit on otettu markkinoilla hyvin vastaan ja niiden myynti on lähtenyt kiivaasti liikkeelle.

Lisää aiheesta