Saako Kone Thyssenkruppin hissit? Yhtiön hallitus pohtii juuri nyt ostotarjouksia - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Saako Kone Thyssenkruppin hissit? Yhtiön hallitus pohtii juuri nyt ostotarjouksia

Thyssenkrupp julkisti torstaina selvästi heikentyneen loppuvuoden tuloksensa. Toimitusjohtaja Marina Merz sanoi torstaina, että yhtiö aikoo tehdä päätöksensä hissien myynnistä piakkoin.

Thyssenkrupp julkisti torstaina selvästi heikentyneen loppuvuoden tuloksensa. Toimitusjohtaja Marina Merz sanoi torstaina, että yhtiö aikoo tehdä päätöksensä hissien myynnistä piakkoin.

Julkaistu: 14.2. 14:16

Thyssenkruppin hallituksen päätös voi tulla perjantaina. Koneen tarjous on korkein, mutta EU:n kilpailuviranomaisten kanta fuusioon huolestuttaa.

Saksalaisen teräsjätti Thyssenkruppin hallitus pohtii parhaillaan, kuka ostaa yhtiön hissitoiminnan. Uutistoimisto Bloombergin tietojen mukaan jäljellä on enää neljä ostajaehdokasta, joista Koneen ja pääomasijoittaja CVC Capitalin yhteenliittymä on nostanut tarjouksensa yli 17 miljardiin euroon.

Lähteiden mukaan Thyssenkruppin hallituksessa on johdon ja työntekijöiden edustajien kesken risteäviä kantoja siitä, mikä ostajaehdokkaista olisi paras. Päätöstä odotellaan perjantaina, mutta se voi venyä myös pidemmälle.

Koneen tarjous on korkein, mutta EU:n kilpailuviranomaisten kanta fuusioon huolestuttaa. Sen sijaan pääomasijoittajien, kuten Blackstonen ja Advent Internationalin kohdalla tällaista huolta ei olisi. Näiden tarjoukset jäävät lähteiden mukaan kuitenkin Konetta pienemmiksi eli alle 16 miljardiin euroon.

Thyssenkruppin rahoitusjohtaja Johannes Dietsch kommentoi torstaina, että teolliselta ostajalta vaadittava kilpailuviranomaisten hyväksyntä venyttäisi kauppahinnan saamista, mikä täytyy ottaa huomioon päätöstä tehtäessä.

Yhtiön toimitusjohtaja Marina Merz sanoi torstaina, että yhtiö aikoo tehdä päätöksensä hissien myynnistä piakkoin. Thyssenkrupp julkisti torstaina selvästi heikentyneen loppuvuoden tuloksensa.

Thyssenkruppin tappiollista terästuotantoa ovat painaneet Kiinan ja Saksan autotuotannon hidastuminen sekä Aasian halpatuonti. Pelastukseksi kaavailtu Euroopan terästuotannon fuusio intialaisen Tata Steelin kanssa kaatui viime vuonna kilpailusyihin, mikä on lisännyt huolta Koneen ostotarjouksen läpiviemisestä.

Tässä tilanteessa hissien myynti olisi keino pönkittää eläkekustannusten rasittamaa kassaa ja keventää velkalastia. Kone on kertonut tehneensä tarjouksen, mutta ei tarkempia tietoja sen sisällöstä.

Tuoreimmat osastosta