Tietoevryn oikaistu tulos kasvoi – osinko nousee - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Tietoevryn oikaistu tulos kasvoi – osinko nousee

Julkaistu: 14.2. 10:13

Suomalaisen Tiedon ja norjalaisen Evryn sulautuminen saatiin päätökseen loka–joulukuun aikana.

Tietotekniikan palveluyhtiö Tietoevryn liiketulos ilman kertaeriä oli loka–joulukuussa kasvussa ja ylitti markkinaodotukset. Liikevaihto kasvoi lähes kolmanneksen, joka oli suunnilleen analyytikoiden ennusteiden mukaista.

Suomalaisen Tiedon ja norjalaisen Evryn sulautuminen saatiin päätökseen loka–joulukuun aikana.

– Olen ylpeä Tietoevryn neljännen neljänneksen hyvästä tuloksesta – tämä tapahtumarikas vuosi päättyi vahvaan kannattavuuteen. Vuoden tärkein tapahtuma oli Evryn ja Tiedon sulautuminen. Integraatio etenee aikataulussa, sanoo Tietoevryn toimitusjohtaja Kimmo Alkio tilinpäätöstiedotteessa.

Tietoevryn tulos ennen veroja heikkeni 19,0 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin oli 44,8 miljoonaa euroa. Analyytikot olivat ennustepalvelu Infront Datan keräämässä ennusteessa ennakoineet keskimäärin 38,1 miljoonan euron tulosta (mediaani).

Oikaistu liiketulos ylsi 71,4 miljoonaan euroon 51,0 miljoonasta. Odotus oli 67,2 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoa kertyi 542,8 miljoonaa euroa eli 28,7 prosenttia vertailukautta enemmän. Analyytikot odottivat liikevaihdon kasvaneen 547 miljoonaan euroon 421,9 miljoonasta eurosta.

Itsenäisinä yhtiöinä Tiedon liikevaihto kasvoi kaksi prosenttia ja Evryn neljä prosenttia. Kummankin yhtiön oikaistu liikevoittoprosentti oli yli 13 prosenttia.

30–40 me:n säästöt tänä vuonna

Yhdistetyn Tietoevryn johtoryhmä nimitettiin lokakuussa ja joulukuussa sulautuminen sai viranomaisten hyväksynnän. Alkion mukaan integraation tahti kiihtyi viimeisellä neljänneksellä.

– Yhdistetyn Tietoeveryn toimintamallin ja rakenteiden toimeenpano alkoi tammikuussa. Arvioimme saavamme suurimman osan rakenteellisesta integraatiosta päätökseen vuoden ensimmäisen puoliskon aikana, Alkio sanoo.

Tietoevry arvioi saavansa Evry-sulautumisesta 75 miljoonan euron synergiahyödyt.

– Arviomme mukaan olemme vuoden loppuun mennessä 30–40 miljoonan euron kustannussäästövauhdissa, Alkio sanoo.

Osinko kasvamassa odotuksia vähemmän

Tietoevryn osakekohtainen tulos laski 0,14 euroon 0,48 eurosta, kun markkinoilla odotettiin vähenemistä 0,40 euroon.

Yhtiön hallitus esittää, että osinkoa jaetaan 1,27 euroa osaketta kohden. Viime vuonna osakekohtainen osinko oli 1,25 euroa ja markkinaodotus 1,30 euroa.

Tietoevry ohjeistaa, että kuluvan vuoden oikaistu liiketulos paranee viime vuoden tasosta, joka oli 343,1 miljoonaa euroa. Tällöin liiketuloksesta on oikaistu yrityshankintojen aineettomien hyödykkeiden poistot, uudelleenjärjestelykulut, myyntivoitot taikka -tappiot, liikearvon alentumiset ja muut erät.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta