Pihlajalinnan tulos heikkeni – syynä henkilöstön lisäys vanhusten palvelukodeissa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pihlajalinnan tulos heikkeni – syynä henkilöstön lisäys vanhusten palvelukodeissa

Kuvituskuva
Julkaistu: 14.2. 10:03

Pihlajalinnan hallitus esittää, että tilikaudelta ei jaeta osinkoa Mehiläisen tekemän ostotarjouksen takia.

Terveyspalveluyhtiö Pihlajalinnan tulos heikkeni viime vuoden viimeisellä neljänneksellä, kun yhtiön piti palkata lisää henkilökuntaa vanhusten palveluasumiseen.

Pihlajalinnan tulos ennen veroja laski loka–joulukuussa 2,7 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin vastaavaan aikaan se oli 4,9 miljoonaa euroa. Analyytikot olivat odottaneet 6,8 miljoonaa euroa ennustepalvelu Infront Datan kokoamassa ennusteessa (mediaani).

Oikaistu liiketulos laski 5,6 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 6,5 miljoonasta eurosta odotuksen ollessa 7,8 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos kasvoi 0,16 euroon vuotta aiemmasta 0,11 eurosta.

Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen sanoo tilinpäätöstiedotteessa, että kannattavuutta heikensi julkisen erikoissairaanhoidon kustannusten painottuminen loppuvuoteen. Myös henkilöstökulut kasvoivat.

– Voimakas panostaminen ikäihmisten asumispalveluiden laadun varmistamiseen viranomaisvaatimusten kasvaessa lisäsi henkilöstökustannuksia. Pysyvät muutokset viranomaisvaatimuksissa vaikuttavat Pihlajalinnan sopimushintoihin, Aaltonen sanoo.

Pihlajalinnan liikevaihto kasvoi 133,8 miljoonaa euroon 127,0 miljoonasta eurosta, kun analyytikot odottivat 133 miljoonaa euroa. Kasvua oli 5,4 prosenttia ja orgaanisesti 3,1 prosenttia. Yrityskaupat kasvattivat liikevaihtoa 2,9 miljoonaa euroa.

Työterveyspalveluiden ja vakuutusyhtiömyynnin volyymit ja kannattavuus kehittyivät Aaltosen mukaan positiivisesti viimeisellä neljänneksellä.

Aaltosen mukaan kunnat ovat selvästi aktivoituneet omissa sote-ratkaisuissaan ja useita neuvotteluita ulkoistushankkeista on käynnistetty. Viimeisimmän ulkoistussopimuksen Pihlajalinna solmi joulukuussa Kristiinankaupungin kanssa. Sopimuksen kesto on 15-20 vuotta ja arvo noin 90 miljoonaa euroa.

Kilpailija Mehiläinen teki marraskuussa tarjouksen Pihlajalinnan ostamiseksi 362 miljoonalla eurolla. Yrityskauppa on parhaillaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston käsiteltävänä. Tarjousaika alkoi 9. tammikuuta. Ostotarjouksen odotetaan toteutuvan toisen neljänneksen loppupuolella tai viimeistään kolmannen neljänneksen aikana.

Pihlajalinnan hallitus esittää, että tilikaudelta ei jaeta osinkoa Mehiläisen tekemän ostotarjouksen takia.

Pihlajalinna odottaa kuluvan vuoden liikevaihdon kasvavan viime vuodesta. Oikaistun liikevoiton yhtiö arvioi niin ikään kasvavan viime vuodesta.

Tuoreimmat osastosta