Tesla vahvistaa tasettaan – laskee liikkeelle osakkeita noin 2 miljardin dollarin arvosta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Tesla vahvistaa tasettaan – laskee liikkeelle osakkeita noin 2 miljardin dollarin arvosta

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk.

Julkaistu: 13.2. 17:30

Tesla myy osakkeita useille suuromistajille. Toimitusjohtaja Elon Musk on sitoutunut merkitsemään osakkeita noin 10 miljoonalla dollarilla.

Sähköautovalmistaja Tesla aikoo laskea liikkeeseen uusia osakkeita noin 2 miljardin dollarin arvosta, yhtiö tiedottaa.

Yhtiö hankkii uutta pääomaa myymällä osakkeita useille suuromistajille, joiden joukossa on myös yhtiön toimitusjohtaja Elon Musk. Musk itse on sitoutunut merkitsemään osakkeita noin 10 miljoonalla dollarilla.

Teslan on määrä käyttää annista saatava pääoma taseensa vahvistamiseen. Vain noin tuntia ennen anti-ilmoitusta Tesla ennusti tälle vuodelle 3,5 miljardin dollarin investointikustannuksia, kun yhtiö kiirehtii Muskin johdolla uusia mallejaan markkinoille, kasvattaa Kiinan kokoonpanotehdastaan ja valmistautuu rakentamaan toista Saksaan.

Jos anti toteutuu täysimääräisen, se voi tuoda Teslan tiedotteen mukaan noin 2,3 miljardin dollarin tuotot. Annin toteuttajina toimivilla Goldman Sachsilla ja Morgan Stanleyllä on 30 päivän optio merkitä Teslan osakkeita 300 miljoonalla dollarilla.

Teslan osake lähti 7,2 prosentin laskuun New Yorkin pörssin ennakkokaupankäynnissä yhtiön ilmoitettua annista. Varsinaisen kaupankäynnin alkuvaiheessa osake oli suurelta osin toipunut ja sillä käytiin kauppaa noin prosentin laskussa.

Teslan osakekurssi on enemmän kuin kolminkertaistunut sen jälkeen kun yhtiö julkaisi myönteisen tulosraportin lokakuussa.

Tuoreimmat osastosta