Rakennusyhtiö SRV hylkää kauppakeskus Redin – toimitusjohtaja: ”2019 oli meille suuri pettymys” - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Rakennusyhtiö SRV hylkää kauppakeskus Redin – toimitusjohtaja: ”2019 oli meille suuri pettymys”

Kauppakeskus Redi on saanut julkisuutta vähäisellä kävijämäärällään.

Kauppakeskus Redi on saanut julkisuutta vähäisellä kävijämäärällään.

Julkaistu: 6.2. 10:35

Rakennusyhtiö SRV kertoi ennen tulosjulkistusta isoista myynneistä, joilla yhtiö pyrkii parantamaan rahoitusasemaansa. Näistä suurimpana oli yhtiön kauppakeskus Redin osuuden myyminen muille rakennushankkeen rahoittajille.

Yhtiö kirjasi Redin myynneistä sekä muista arvonalennuksista 92,9 miljoonan euron heikentävän vaikutuksen yhtiön loka-joulukuun operatiiviseen liiketulokseen. Operatiivinen liiketulos oli 87,2 miljoonaa euroa tappiolla.

Ilman arvonalennuksia operatiivinen liikevoitto oli 5,7 miljoonaa euroa loka-joulukuussa

– Sekä tulos- että kannattavuusmielessä vuosi 2019 oli meille suuri pettymys. Vuoden viimeisellä neljänneksellä jouduimme kirjaamaan useamman arvonalentumisen, joista merkittävin oli Redi-kauppakeskuksen arvoon tulevan myynnin johdosta kohdistunut 71,5 miljoonan euron arvonalentuminen, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola kertoi tulostiedotteessa.

Sipola kertoi, että tuloksenteon epäonnistumiset kohdistuivat muutamaan yksittäiseen kohteeseen.

Toimitusjohtaja Saku Sipolan mukaan merkittävät tappiot tulivat muutamasta kohteesta.

Toimitusjohtaja Saku Sipolan mukaan merkittävät tappiot tulivat muutamasta kohteesta.

SRV kertoo tehneensä viime vuonna kahdesta kohteesta 11 miljoonan euron kateheikennykset. Lisäksi REDI:n Majakan vesivahingosta on kirjattu kulukirjauksia 6 miljoonaa euroa ja Viron tontista 1,9 miljoonan euron myyntitappio.

SRV on tehnyt jo pitkään tappiota. Yhtiö tiedotti lokakuun lopulla aloittavansa tervehdyttämisohjelman, jonka yhteydessä yhtiö käynnisti yhteistoimintaneuvottelut.

Nyt tehdyt toimenpiteet ovat osa tervehdyttämisohjelmaa, jonka tavoitteena on saada tämän vuoden operatiivinen liikevoitto ja kassavirta positiiviseksi sekä palauttaa vuoden 2021 liikevoitto vuoden 2017 tasolle.

– Tervehdyttämisohjelma etenee rivakasti, toimenpiteet on pääosin tehty ja nyt julkaistu kokonaisratkaisu tuo lisää taloudellista voimaa yhtiön suunnan muutokseen.

Sipola arvioi, että rakentaminen jatkui viime vuonna vahvana. Kysyntä on jatkunut pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa hyvänä.

Tuoreimmat osastosta