Fortum paransi tulostaan viidenneksellä – Uniperista vetoapua

Osakkuus- ja yhteisyritysten tuloksista tulevat osuudet nousivat viime vuoden aikana 744 miljoonaan ja liittyivät pääosin Fortumin osuuteen Uniperin tuloksesta.

6.2.2020 9:32

Energiayhtiö Fortumin tulos koheni loka–joulukuussa selvästi vuotta aiemmasta. Se ylitti analyytikoiden odotukset. Liikevaihto kuitenkin jäi ennakoidusta. Osinkoehdotus on sama kuin viime vuoden osinko.

Fortumin omistus saksalaisesta Uniperista tuotti tulosta. Osakkuus- ja yhteisyritysten tuloksista tulevat osuudet nousivat viime vuoden aikana 744 miljoonaan ja liittyivät pääosin Fortumin osuuteen Uniperin tuloksesta.

Fortumin viime vuoden viimeisen neljänneksen tulos ennen veroja nousi 454 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 261 miljoonasta eurosta. Ennustepalvelu Infront Datan keräämässä ennusteessa analyytikot odottivat 312 miljoonan euron tulosta ennen veroja.

Vertailukelpoinen liiketulos nousi viidenneksen 398 miljoonaan euroon 333 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos kohosi 0,40 euroon 0,22 eurosta.

Analyytikot odottivat vertailukelpoisen liikevoiton olevan 365 miljoonaa euroa, ja osakekohtaisen tuloksen 0,31 euroa.

Yhtiön liikevaihto oli neljänneksellä 1 553 miljoonaa euroa, kun edellisvuoden viimeisellä neljänneksellä liikevaihtoa kertyi 1599 miljoonaa euroa. Liikevaihto-odotus oli 1635 miljoonaa euroa.

Fortumin suojaukset pohjoismaiselle tuotannolle ovat tänä vuonna noin 75 prosenttia hintaan 34 euroa/MWh ja ensi vuodelle noin 40 prosenttia hintaan 33 euroa/MWh.

Yhtiö esittää osingoksi 1,10 euroa, joka vastaa analyytikoiden odotuksia. Se on myös saman verran kuin viime vuonna maksettiin.

Fortum nostaa arviotaan tämän vuoden investoinneista. Se ennakoi osavuosikatsauksessaan, että investoinnit ilman yritysostoja ovat tänä vuonna noin 700 miljoonaa euroa aiemman alle 600–650 miljoonan euron sijaan.

Arvio sisältää vuosittaiset kunnossapitoinvestoinnit. Luku sisältää myös noin 200 miljoonaa euroa aurinko- ja tuulivoimainvestointeja pääoman kierrätykseen tähtäävän liiketoimintamallin mukaisesti

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?