Fiskarsin tulos heikkeni – koronavirus ja tuontitullit aiheuttavat epävarmuutta tänä vuonna - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Fiskarsin tulos heikkeni – koronavirus ja tuontitullit aiheuttavat epävarmuutta tänä vuonna

Fiskarsin mukaan useilla sille tärkeillä markkinoilla on epävarmuustekijöitä kuten mahdolliset muutokset tuontitulleissa tai seuraukset koronaviruksen leviämisestä. Ne voivat vaikuttaa koko vuoden kehitykseen.

Fiskarsin saksia.­

5.2.2020 8:52

Kuluttajatuoteyhtiö Fiskarsin tulos laski ja liikevaihto pieneni loka–joulukuussa vuotta aiemmasta. Tulos ennen veroja oli katsauskaudella 26,5 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan se oli 29,9 miljoonaa euroa.

Fiskars odottaa, että tänä vuonna konsernin vertailukelpoinen ebita-tulos kasvaa viime vuodesta. Fiskars huomauttaa, että valuuttakurssien muutoksilla voi olla merkittävä vaikutus vertailukelpoiseen ebitaan. Vertailukelpoisuuteen vaikuttavat erät sisältävät yhtiön mukaan esimerkiksi uudelleenjärjestelykuluja, arvonalentumisia, varauksia tai niiden purkamisia sekä integraatioon liittyviä kuluja ja liiketoimintojen myyntien vaikutuksia.

Fiskars kertoo jatkavansa kasvupanostuksia ja keskittyvänsä kannattavuuden parantamiseen käynnissä olevien uudelleenjärjestely- ja muutosohjelmien avulla. Se odottaa niiden päättyvän ensi vuoden loppuun mennessä. Tämän takia yhtiö ei anna arviota kuluvan vuoden vertailukelpoisesta liikevaihdosta.

Fiskars huomauttaa, että useilla sille keskeisillä markkinoilla on epävarmuustekijöitä kuten mahdolliset muutokset tuontitulleissa tai seuraukset koronaviruksen leviämisestä. Ne voivat vaikuttaa koko vuoden kehitykseen.

Fiskarsin liikevaihto laski viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 308,0 miljoonaan euroon 324,1 miljoonasta eurosta. Liiketulos heikkeni 28,35 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 32,5 miljoonasta eurosta.

Osakekohtaista tulosta tuli 0,26 euroa, kun vertailukaudella sitä syntyi 0,33 euroa.

Yhtiö esittää viime vuodelta jaettavaksi 0,56 euron osinkoa osaketta kohti, joka maksetaan kahdessa 0,28 euron erässä.

Vuodelta 2018 Fiskars maksoi 0,54 euroa osinkoa. Sen lisäksi yhtiö jakoi osakkailleen osinkona kaksi Wärtsilän osaketta jokaista viittä Fiskarsin osaketta kohden. Osakeosingon arvo oli jakopäivänä 5,31 euroa Fiskarsin osaketta kohden.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?