Stockmannin osakkeen kiri kiihtyy – osake jo yli 30 prosentin nousussa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Stockmannin osakkeen kiri kiihtyy – osake jo yli 30 prosentin nousussa

Kuvituskuva
Julkaistu: 16.1. 14:09

Stockmannin positiivinen tulosvaroitus nosti osakkeen hurjaan kiriin.

Pitkään heikosta kannattavuudesta kärsinyt tavaratalokonserni Stockmann antoi tänään positiivisen tulosvaroituksen, jonka mukaan viime vuoden oikaistu liiketulos on aiemmin ennakoitua parempi. Yhtiön osakekurssi äityi ilmoituksesta hurjaan kiriin.

Stockmannin mukaan loppuvuoden kehitys sekä muotiketju Lindexissä että tavarataloissa on ollut hyvää. Tämän myötä oikaistu liiketulos ilman myytyä Pietarin Nevsky Centreä nousee edellisvuoden tasoa paremmaksi. Vuoden 2018 oikaistu liiketulos oli 10,4 miljoonaa euroa.

Yhtiö kertoi elokuussa johtajavaihdoksista, kun toimitusjohtajaksi nousi HKScanin toimitusjohtajana aiemmin toiminut Jari Latvanen ja talousjohtajaksi nimitettiin Finnairin talousjohtajana toiminut Pekka Vähähyyppä.

Vähähyypän mukaan yhtiö kommentoi loppuvuoden kehitystä tarkemmin vasta tilinpäätöksen julkistamisen yhteydessä helmikuussa. Tällöin valotetaan myös sitä miten tulosparannus on jakautunut Lindexin ja tavaratalojen kesken.

Vähähyyppä ei myöskään kommentoi sitä, muuttaisiko Lindexin positiivinen kehitys yhtiön suunnitelmia, joihin kuuluu yhtenä mahdollisuutena Lindexin myyminen.

– Tässä yhteydessä ei kerrota enempää, Vähähyyppä sanoo uutistoimisto Startelille.

Velkaantuneen Stockmannin saneeraajaksi palkattiin viime vuonna hallitusammattilainen Lauri Ratia, jonka meriitteihin lukeutuu Talvivaaran raunioille rakennetun Terrafamen suunnan kääntäminen. Ratia on Stockmannin hallituksen puheenjohtaja.

Stockmann julkistaa tilinpäätöksensä 13. helmikuuta.

Kello 13.40 aikaan yhtiön B-osake osake oli Helsingin pörssissä 31,6 prosentin nousussa 2,62 eurossa. Ylimmillään osake on käynyt 2,69 eurossa. Vuoden sisällä kurssi on kirinyt 49 prosenttia.

Juttua korjattu 16.1. kello 14.19. Aiemmin jutussa viitattiin viime vuoden tulokseen, kun tarkoitettiin vuotta 2018.

Tuoreimmat osastosta