Nokia aloittaa yt:t – jopa 180 työpaikkaa katoaa Suomesta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nokia aloittaa yt:t – jopa 180 työpaikkaa katoaa Suomesta

Kuvituskuva
Julkaistu: 14.1. 12:32

Verkkolaiteyhtiö Nokia aikoo aloittaa Suomessa yt-neuvottelut, joissa vähennystarve on noin 180 työpaikkaa kuluvana vuonna. Neuvottelut alkavat 21. tammikuuta.

Vähennyssuunnitelmat koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa, mutta suurimmat vähennykset kohdistuvat Espooseen. Yhtiön 5G-tuotekehitys ja Oulun tehdas eivät sen sijaan kuulu suunnitelmien piiriin.

Nokia tavoittelee 500 miljoonan euron kustannussäästöjä tämän vuoden loppuun mennessä osana aiemmin julkistettua ja käynnissä olevaa maailmanlaajuista uudelleenjärjestely- ja kustannussäästöohjelmaansa.

– Vuonna 2018 käynnistämämme säästöohjelma on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Jatkamme toimenpiteitä operatiivisen toimintakykymme parantamiseksi ja yhtiön kilpailukyvyn varmistamiseksi pitkällä aikavälillä, sanoo Nokian johtokunnan jäsen ja maajohtaja Tommi Uitto tiedotteessa.

Nokia kertoi vuoden 2018 lokakuussa aloittavansa 700 miljoonan euron säästöohjelman.

– Olemme päivittäneet aiemmin ilmoittamaamme 700 miljoonan euron kustannussäästötavoitetta 500 miljoonaan euroon pääasiassa siksi, että odotamme tekevämme lisäinvestointeja sekä 5G:hen että digitalisaatioon. Jatkamme strategiamme toteuttamista ja panostamme meille keskeisiin alueisiin kuten huipputehokkaisiin kokonaisvaltaisiin verkkoihin, yritysasiakasliiketoimintamme kasvattamiseen, ohjelmistoliiketoimintamme vahvistamiseen ja lisensointitoimintamme monipuolistamiseen esineiden internetissä ja kuluttajaelektroniikassa.

Nokialla on Suomessa tällä hetkellä noin 6 000 työntekijää.

– Nokia on vuonna 2019 palkannut Suomeen noin 370 uutta työntekijää, ja suunnitelmissa on edelleen jatkaa panostamista tiettyihin painopistealueisiin Suomessa, Uitto sanoi.

Nokian uudelleenjärjestely- ja kustannussäästöohjelma etenee myös muissa maissa. Aikataulut sekä toimenpiteet vaihtelevat paikallisesti.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta