Nesteen osake luisuu – lakko vaikuttaa toimintoihin - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nesteen osake luisuu – lakko vaikuttaa toimintoihin

Lakko on hiljentänyt Nesteen Porvoon jalostamoa.

Lakko on hiljentänyt Nesteen Porvoon jalostamoa.

Julkaistu: 9.12.2019 12:38

Polttoaineyhtiö Nesteen osake on vajonnut tänään noin neljä prosenttia. Tänään alkanut lakko vaikuttaa sen toimintoihin.

Polttoaineyhtiö Nesteen osake oli maanantaina puolenpäivän jälkeen noin 4 prosentin laskussa.

Nesteen Porvoon jalostamon pääluottamusmies Sami Ryynänen sanoo STT:lle, että jakeluterminaalista ei enää rekkoja liiku eikä satamaan tule eikä lähde laivoja.

– Viikonlopun aikana tuotanto on ajettu sellaiseen tilaan, että meillä ei tuotteita synny, tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Kolmipäiväisellä lakolla ei pitäisi olla suoraa vaikutusta Nesteen tuotteiden kuluttajiin, sillä huoltoasemien säiliöitä on täytetty eilisiltaan asti. Asiakkaillekin vaikutukset jäävät Ryynäsen mukaan yksittäisiksi. Lentoliikenteeseen lakolla voi olla vaikutusta, sillä Helsinki-Vantaan lentokentällä polttoaine voi työnantajan arvion mukaan mennä tiukille, Ryynänen sanoo.

Nesteen henkilöstö-, turvallisuus- ja hankintajohtaja Hannele Jakosuo-Jansson arvioi lakon alla, että asiakastoimitukset on pyritty turvaamaan niin, että niihin ei tulisi häiriöitä tai että häiriöt olisivat mahdollisimman pieniä. Hänen mukaansa tuotantolaitoksia ei tarvitse lakkojen takia ajaa täysin alas.

Tuoreimmat osastosta