Koneen ostatteleman ThyssenKruppin tulos heikkeni – jättää osingot maksamatta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Koneen ostatteleman ThyssenKruppin tulos heikkeni – jättää osingot maksamatta

Työntekijä ThyssenKruppin terästehtaalla Duisburgissa. Kone ostattelee ThyssenKruppin hissiliiketoimintaa.

Työntekijä ThyssenKruppin terästehtaalla Duisburgissa. Kone ostattelee ThyssenKruppin hissiliiketoimintaa.

Julkaistu: 21.11.2019 9:29

Saksalaisen ThyssenKruppin hallitus ehdottaa tammikuussa kokoontuvalle yhtiökokoukselle, ettei kuluneelta tilivuodelta makseta osinkoa.

Teräsyhtiö julkisti tänään heikentyneen ja tappiollisen koko vuoden tuloksen.

– Monien toimintojemme suoritus ei ole tyydyttävä, sanoo toimitusjohtaja Martina Merz tiedotteessa.

Jatkossa ei luvata juuri parempaa kehitystä. Uudelleenjärjestelyjen lisäämisen kulut johtavat merkittävästi suurempaan vuositason nettotappioon.

Tilanne teräsmarkkinoilla on heikko, joka on näkynyt myös muiden eurooppalaisten teräsyhtiöiden tuloksissa. Vaivana on muun muassa kiinalainen halpatuonti.

ThyssenKruppin pitkään hieroma Euroopan terästuotannon yhdistäminen intialaisen Tata Steelin kanssa kaatui keväällä kilpailusyihin.

ThyssenKruppin tilivuoden nettotulos oli syyskuun lopussa päättyneeltä tilivuodelta 160 miljoonaa euroa tappiollinen, kun se vuotta aikaisemmin oli 12 miljoonaa euroa miinuksella. Osakekohtainen tappio kasvoi 0,39 eurosta 0,49 euroon.

Liikevaihto lisääntyi reilun prosentin 42 miljardiin euroon, kun markkinaodotus uutistoimisto Bloombergin keräämässä ennusteessa oli 41,6 miljardia euroa.

Yhtiön nettovelka kasvoi 57 prosenttia 3,7 miljardiin euroon.

ThyssenKrupp kertoi, että se odottaa sitovia tarjouksia hissiyksiköstään ensi vuonna. Tähän mennessä on saatu alustavia tarjouksia sekä teollisilta että finanssisijoittajilta.

Uutistoimisto Reuters kertoi tällä viikolla, että suomalainen hissiyhtiö Kone ja Thyssenkrupp neuvottelisivat useiden miljardien eurojen ennakkomaksusta Thyssenkruppin hissiyksikköä koskien.

Lisää aiheesta