Ilkka-Yhtymä vähentää 28 henkilötyövuotta – Ilkan ja Pohjalaisen päätoimittajat eroavat - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Ilkka-Yhtymä vähentää 28 henkilötyövuotta – Ilkan ja Pohjalaisen päätoimittajat eroavat

Yhdistyvän lehden nimi, esittelyn ajankohta ja päätoimittaja julkistetaan tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Yhdistyvän lehden nimi, esittelyn ajankohta ja päätoimittaja julkistetaan tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Julkaistu: 18.11. 8:48, Päivitetty 18.11. 8:54

Taustalla on Ilkan ja Pohjalaisen brändien yhdistäminen. Irtisanomisia tulee 26.

Ilkka-Yhtymä yhdistää syyskuussa ilmoitetun mukaisesti kaksi maakuntalehteään eli Ilkan ja Pohjalaisen. Henkilöstövaikutuksia koskeneet yt-neuvottelut ovat nyt päättyneet.

Neuvottelut koskivat rakenneuudistusta I-print Oy:ssä ja I-Mediat Oy:ssä, ja ne koskivat työvoiman mahdollista vähentämistä ja mahdollisia uudelleenjärjestelyjä. Uudistuksen ja toiminnan tehostamisen arvioitiin johtavan enintään 37 henkilön vähentämiseen.

Henkilöstövaikutukset toteutetaan tiedotteen mukaan osin vapaaehtoisratkaisuilla, osa-aikaistamisilla sekä jättämällä määräaikaisia ja vapautuvia toimia täyttämättä. Lisäksi yhteensä 26 henkilöä irtisanotaan.

Irtisanottavista kuudelle tarjotaan uusia tehtäviä. Lisäksi uusia työsopimuksia on tarjottu neljälle henkilölle irtisanomisperusteisten ehtomuutosten johdosta.

Henkilövähennysten yhteenlaskettu vaikutus on noin 28 henkilötyövuotta. Vaikutuksista kohdistuu I-printin painotoimintaan noin kaksi henkilötyövuotta, I-Medioiden sisällöntuotantoon noin 12 henkilötyövuotta ja kaupallisiin toimintoihin noin 13 henkilötyövuotta.

Lehtien yhdistämisellä vastataan Ilkka-Yhtymän mukaan mediakulutuksen ja toimintaympäristön muutokseen. Ilkan ja Pohjalaisen yhteenlaskettu levikki oli viime vuonna 56 171 kappaletta. Lehdet ovat tehneet jo pitkään sisältöyhteistyötä.

Uudistuksen myötä Ilkan päätoimittaja Satu Takala eroaa Ilkka-Yhtymän johtoryhmästä ja I-Medioiden palveluksesta. Ilkan päätoimittajana toimii toistaiseksi VTM Pia Hunnakko.

Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa eroaa myös konsernista. Pohjalaisen päätoimittajana toimii toistaiseksi FM Mikko Kallionpää.

Yhdistyvän lehden nimi, esittelyn ajankohta ja päätoimittaja julkistetaan tiedotustilaisuudessa perjantaina.