Ravintolayhtiö NoHo nelinkertaisti tuloksensa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Ravintolayhtiö NoHo nelinkertaisti tuloksensa

NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström kuvailee kulunutta vuosineljännestä poikkeukselliseksi.

NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström kuvailee kulunutta vuosineljännestä poikkeukselliseksi.

Julkaistu: 12.11. 10:52

Yhtiö tarkensi myös pitkän aikavälin ohjeistustaan.

Ravintolayhtiö NoHo Partnersin liikevoitto parani selvästi heinä–syyskuussa. Myös myynti kasvoi neljänneksellä. Yhtiö päivittää loppuvuoden ohjeistustaan.

– Kulunut kvartaali oli historiallinen ja poikkeuksellinen, toimitusjohtaja Aku Vikström luonnehtii tulostiedotteessa.

– NoHo Partners irtaantui henkilöstöpalvelusegmentistä, ja transaktion seurauksena konsernin tammi–syyskuun liikevoitto oli 23,3 miljoonaa euroa ja tulos 42,8 miljoonaa euroa. Tilikauden osakekohtainen tulos tulee olemaan historiallisen korkealla tasolla.

Yhtiön liikevaihto oli kolmannella vuosineljänneksellä 76,7 miljoonaa euroa, kun edellisvuonna toimintaa oli vain 66,2 miljoonan euron edestä.

Samalla liikevoitto kuitenkin lähes nelinkertaistui seurantajaksolla 9,8 miljoonaan euroon edellisvuoden 2,5 miljoonasta. Tulos ennen veroja nousi 8,7 miljoonaan, kun viime vuonna se oli 1,9 miljoonaa euroa.

Osakekohtaista tulosta yhtiö teki 1,92 euroa, kun viime vuonna tulos oli tappiollinen 0,60 euroa.

Yhtiö tarkensi osavuosikatsauksen yhteydessä koko vuoden ohjeistustaan.

Henkilöstövuokrausliiketoiminnan järjestelystä sekä ravintolaliiketoiminnan loppuvuoden näkymistä johtuen NoHo arvioi konsernin saavuttavan tänä vuonna noin 260 miljoonan euron liikevaihdon ja yli 10 prosentin liikevoittomarginaalin.

Ravintolaliiketoiminnan liikevaihdon arvioidaan olevan noin 260 miljoonaa euroa ja liikevoittomarginaalin yli 6 prosenttia.

Yhtiö piti ennallaan kuitenkin ravintolaliiketoiminnan pitkän aikavälin ohjeistuksen.

Tavoitteena on saavuttaa noin 350 miljoonan euron liikevaihto ja noin 8 prosentin liikevoittomarginaali vuoden 2021 loppuun mennessä.

Aiemmin NoHo Partnersin mukaan koko konsernin tavoitteena oli saavuttaa poistojen jälkeen yhteensä noin 390 miljoonan euron liikevaihto ja noin 5,8 prosentin liikevoittomarginaali kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Ravintolasegmentin tavoitteena oli saavuttaa noin 250 miljoonan euron liikevaihto ja yli 6 prosentin liikevoittomarginaali. Henkilöstövuokraussegmentin tavoitteena on saavuttaa noin 150 miljoonan euron liikevaihto ja noin 5 prosentin liikevoittomarginaali.

Lisää aiheesta