Nokia syöksyi jyrkästi pörssissä – jyrkin kurssiromahdus sitten vuoden 1991 - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nokia syöksyi jyrkästi pörssissä – jyrkin kurssiromahdus sitten vuoden 1991

Nokian osakkeen arvosta hävisi hetkessä 24 prosenttia.

Nokian osakekurssi syöksyi jyrkästi torstaina aamupäivällä. Kuva otettu noin kello 11.

24.10.2019 10:16 | Päivitetty 24.10.2019 11:39

Verkkolaitevalmistaja Nokian julkisti aamulla kolmannen neljänneksen tuloksensa, joka vastasi suurelta osin markkinoiden odotuksia. Sen sijaan näkymät heikkenivät selvästi ja yhtiö ilmoitti keskeyttävänsä osingonmaksun loppuvuoden osalta.

Tulos aiheutti poikkeuksellisen rankan markkinareaktion. Nokian osake oli romahtanut 22 prosenttia 3,70 euroon käytyään jyrkimmillään 24 prosentin syöksyssä. Uutistoimisto Bloombergin arvioiden mukaan romahdus oli jyrkin päivänsisäinen syöksy heinäkuun 1991 jälkeen.

Nokia kertoi aamulla tulosjulkistuksensa yhteydessä alentavana tulosnäkymiään ja keskeyttävänsä osingonmaksun tältä vuodelta.

Analyytikko Mikael Rautanen luonnehtii Inderesin aamukatsauksessa Nokian tulosraporttia rajuksi pettymykseksi.

– Yhtiön kolmas neljännes oli tulokseltaan markkinaodotusten mukainen, mutta näkymiä alennettiin kautta linjan heijastellen yhtiön jatkuvaa kompurointia verkkomarkkinan uuden syklin liikkeellelähdössä. Näyttää siltä, että Nokian omiin tavoitteisiin pessimistisesti suhtautunut osakemarkkina oli oikeassa. Odotamme selvästi negatiivista markkinareaktiota tänään, Rautanen summaa.

Raportin suurimmaksi pettymykseksi hän nostaa Nokian näkymät, koska niitä alennettiin sekä tämän että ensi vuoden osalta.

– Nokian näkymien laskun mittakaava on todella merkittävä ja pettymyksen makua pahentaa se, että Ericsson nosti viime viikolla omia näkymiään, Rautanen kirjoittaa.

Nokia kertoi laskevansa kuluvan ja ensi vuoden tulosnäkymiään katteisiin kohdistuvan paineen ja 5G-lisäinvestointitarpeiden vuoksi.

Nokia ennakoi nyt, että sen osakekohtainen tulos on tänä vuonna 0,21 euroa 0,03 euron vaihteluvälillä sekä ensi vuonna 0,25 euroa 0,05 euron vaihteluvälillä.

Aiemmin yhtiö ennakoi osakekohtaiseksi tuloksi tänä vuonna 0,25-0,29 euroa ja ensi vuoden osakekohtaiseksi tulokseksi 0,37-0,42 euroa.

Liikevoittoprosentin yhtiö arvioi olevan 8,5 prosenttia yhden prosenttiyksikön vaihteluvälillä ja 9,5 prosenttia 1,5 prosenttiyksikön vaihteluvälillä.

Aiemmin ohjeistus oli 9–12 prosenttia tänä vuonna ja 12–16 prosenttia ensi vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?