Nokia keskeyttää osingonmaksun – laski arviota koko vuoden tuloksesta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nokia keskeyttää osingonmaksun – laski arviota koko vuoden tuloksesta

Verkkolaitevalmistaja Nokia laskee kuluvan ja ensi vuoden tulosnäkymiään katteisiin kohdistuvan paineen ja 5G-lisäinvestointitarpeiden vuoksi.

24.10.2019 8:31 | Päivitetty 24.10.2019 8:57

Verkkolaitevalmistaja Nokia ilmoittaa keskeyttävänsä osingonmaksun 3. ja 4. vuosineljänneksellä ja laskevansa tulosnäkymiään kuluvalle- ja ensi vuodelle.

Nokian oikaistu liikevoitto oli 478 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 487 miljoonaa euroa.

Nokian tulos pysyi heinä-syyskuussa suunnilleen viime vuoden tasolla.

Oikaistu liikevoitto oli 478 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 487 miljoonaa euroa.

Heinä-syyskuun tulosta voinee pitää kohtuullisen hyvänä siihen nähden, että Nokia oli edellisessä osavuosikatsauksessa ennakoinut kolmannen vuosineljänneksen olevan ”heikohko”.

Liikevaihto nousi neljä prosenttia vuoden takaisesta ja oli 5,69 miljardia euroa.

Nokian Suri: Vahva 4. neljännes tulossa - osa 5G-riskeistä toteutumassa

Verkkolaitevalmistaja Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri kuvaa yhtiön kolmannen neljänneksen tulosta vakaaksi.

– Vapaa kassavirta oli positiivinen; myynti kasvoi laajasti; liikevoittoprosentti oli vakaa; tulos oli vahva Nokia Enterprise -liiketoiminnassa, Nokia Software - segmentissä ja IP Routing -liiketoiminnassa, Suri sanoo Nokian tulostiedotteessa.

Surin mukaan Nokian useat liiketoiminnat suoriutuvat hyvin.

– Odotamme vahvaa viimeistä neljännestä, jossa liikevoittoprosentti on vahva ja nettokassa kasvaa noin 1,2 miljardilla eurolla.

Suri kuitenkin sanoo, että osa 5G:n alkuvaiheeseen liittyvistä riskeistä on nyt toteutumassa.

– Erityisesti kolmannen neljänneksen bruttokateprosenttiimme vaikuttivat myynnin tuotejakauma, ensimmäisen sukupolven 5G-tuotteisiimme liittyvä korkea kustannustaso, kannattavuushaasteet Kiinassa, hintapaineet ensimmäisissä 5G-sopimuksissa ja julkistettuun operaattoreiden fuusioon liittyvä epävarmuus Pohjois-Amerikassa, Suri luettelee.

Suri odottaa Nokian pystyvän ratkaisemaan näitä ongelmia seuraavan vuoden aikana. Se edellyttää Surin mukaan investointeja 5G:hen tuotteiden kehityssuunnitelmien nopeuttamiseksi, tuotekustannusten alentamiseksi ja sisäisten prosessien digitalisointiin yleisen tuottavuuden.

Tulosnäkymät laskussa

Nokia ennakoi nyt, että sen osakekohtainen tulos on tänä vuonna 0,21 euroa 0,03 euron vaihteluvälillä sekä ensi vuonna 0,25 euroa 0,05 euron vaihteluvälillä.

Aiemmin yhtiö ennakoi osakekohtaiseksi tuloksi tänä vuonna 0,25–0,29 euroa ja ensi vuoden osakekohtaiseksi tulokseksi 0,37-0,42 euroa.

Liikevoittoprosentin yhtiö arvioi olevan 8,5 prosenttia yhden prosenttiyksikön vaihteluvälillä ja 9,5 prosenttia 1,5 prosenttiyksikön vaihteluvälillä.

Aiemmin ohjeistus oli 9–12 prosenttia tänä vuonna ja 12–16 prosenttia ensi vuonna.

Nokia arvioi vapaan kassavirran olevan hieman negatiivinen tänä vuonna ja positiivinen ensi vuonna. Aiemmin jatkuvan vapaan kassavirran ennakoidaan olevan tänä vuonna hieman positiivinen ja ensi vuonna selvästi positiivinen.

Nokia odottaa, että se menestyy ”jokseenkin” ensisijaisilla kohdemarkkinoillaan tänä ja ensi vuonna, kun yhtiö painottaa entistä enemmän kannattavuutta ja kassavirtaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?