Coronarian toimitusjohtaja: Silmäaseman kanssa ei keskusteltu etukäteen ostotarjouksesta

Coronarialla on rahoitus valmiina koko yhtiön ostamiseksi, yhtiön johto kertoo.

Silmäasema listautui Nasdaq Helsinkiin runsaat kaksi vuotta sitten. Kuvassa Nasdaqin tervetulotoivotus New Yorkin pörssin valotaulussa.

16.8.2019 13:18

Terveyspalveluyritys Coronaria ei keskustellut etukäteen Silmäaseman johdon tai sen osakkeenomistajien kanssa tänään sen tekemästä ostotarjouksesta. Coronarialla on rahoitus valmiina koko yhtiön ostamiseksi, yhtiön johto kertoo.

Oululainen Coronaria teki tänään pakollisen ostotarjouksen Silmäaseman osakkeenomistajille optikko- ja silmäsairaalaketjun ostamiseksi.

– Emme ole olleet mukana Silmäaseman varsinaisessa toiminnasta, ja olemme olleet puhtaasti ulkopuolisia. Emme ole keskustelleet Silmäaseman hallituksen tai toimivan johdon kanssa ennen tarjousta, sanoo Coronarian toimitusjohtaja Teppo Lindén uutistoimisto Startelille.

Coronarialle tuli velvollisuus tehdä ostotarjous Silmäasemasta sen jälkeen, kun se osti eilen ja tänään noin 8,5 miljoonalla eurolla Silmäaseman osakkeita. Osakekaupat nostivat Coronarian omistusosuuden Silmäasemasta 32,4 prosenttiin.

Coronaria tarjoaa Silmäaseman osakkeenomistajille käteistä 6,00 euroa osakkeelta. Tarjousvastike on noin 7,5 prosenttia korkeampi kuin osakkeen eilinen päätöskurssi Helsingin pörssissä.

– Lain mukaan meidän pitää tehdä ostotarjous. Tarjoamme korkeimman hinnan, mitä olemme viimeisen kuukauden aikana maksaneet eli kuusi euroa kaikille osakkeenomistajille, Lindén sanoo.

Poistuisiko Silmäasema pörssistä?

Lindén ei kommentoi suoraan sitä, onko tavoitteena vetää Silmäasema pois pörssistä.

– Tässä vaiheessa on turha spekuloida asialla. Käytännössä pörssistä vetäminen on mahdollista vasta, kun omistamme 90 prosenttia, johon meillä on vielä pitkä matka. Seuraamme nyt, kuinka muut osakkeenomistajat reagoivat ostotarjoukseen.

Ostotarjous arvottaa koko Silmäaseman 85 miljoonan euron arvoiseksi. Hildén kertoo, että Coronaria on järjestellyt rahoituksen valmiiksi Silmäaseman ostamiseksi.

– Meillä on rahoitus sovittu koko yrityksen hankkimiseksi, kuten laki vaatii.

Coronaria sai pääomaa keväällä esimerkiksi siitä, kun se myi hoivapalveluyksikkönsä ruotsalaiselle hoivapalveluyhtiölle Humanalle 71 miljoonalla eurolla.

Coronaria omistaa ennestään Coronaria Silmäklinikan ja Medilaserin, jotka toimivat samalla alalla kuin Silmäasema.

Silmäasema kertoi, että se jatkaa liiketoimintaansa normaalisti ostotarjouksen jälkeen eikä järjestelyllä ole vaikutusta sen asiakkaille.

Silmäasema osake on ollut tänään yli kahdeksan prosentin nousussa Helsingin pörssissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?