Verkkokauppa.comin liiketulos heikkeni selvästi, tulos ennen veroja vajosi tappiolle - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Verkkokauppa.comin liiketulos heikkeni selvästi, tulos ennen veroja vajosi tappiolle

Verkkokauppa.comin liikevaihto kasvoi, mutta tulos heikkeni. Liiketulosta painoi toimitusjohtaja Panu Porkan mukaan matala myyntikate ja kasvaneet markkinointipanostukset.

Verkkokauppa arvioi liikevaihdon olevan kuluvana vuonna 500–550 miljoonan euron välillä ja liiketuloksen odotetaan olevan 11–17 miljoonan euron välillä.­

9.8.2019 14:07

Elektroniikan jälleenmyyjä Verkkokauppa.comin liikevaihto kasvoi huhti–kesäkuussa, mutta yhtiön tulos ennen veroja kääntyi tappiolliseksi. Myös liiketulos heikentyi selvästi.

– Liikevaihdon kasvu on jatkunut, ja yhtiö on pystynyt kasvustrategiansa mukaisesti kasvamaan markkinaa nopeammin ja samalla kasvattamaan markkinaosuuksiaan, toimitusjohtaja Panu Porkka kommentoi tulostiedotteessa.

– Verkkokauppa.comin suunnitelmia ja panostuksia ohjaavat vahva liikevaihdon kasvun tavoitteleminen sekä markkinaosuuksien jatkuva kasvattaminen.

Yhtiön tulos ennen veroja putosi toisella neljänneksellä 191 000 euroa tappiolliseksi. Viime vuoden vertailukaudella voittoa tehtiin vielä 588 000 euroa.

Myös liikevoitto heikkeni 190 000 euroon edellisvuoden 1,012 miljoonan euron tuloksesta. Liiketulosta painoi Porkan mukaan matala myyntikate ja kasvaneet markkinointipanostukset.

Osakekohtaista tulosta ei neljännekseltä jäänyt. Viime vuonna tulos oli 0,01 euroa.

Liikevaihtoa kertyi 107,8 miljoonaa euroa, kun viime vuonna myynti oli neljänneksellä ollut 102,4 miljoonaa.

Yhtiö piti koko vuoden ohjeistuksensa ennallaan.

Verkkokauppa arvioi liikevaihdon olevan kuluvana vuonna 500–550 miljoonan euron välillä ja liiketuloksen odotetaan olevan 11–17 miljoonan euron välillä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?