Keskon pääsiäinen oli nannaa tulokselle – myynti kasvoi 8,2 prosenttia - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Keskon pääsiäinen oli nannaa tulokselle – myynti kasvoi 8,2 prosenttia

Pääsiäismunia K-Citymarket Ruoholahdessa Helsingissä 18. huhtikuuta.

Julkaistu: 14.5.2019 10:50

Kauppakonserni Kesko-konsernin jatkuvien toimintojen myynti oli huhtikuussa yhteensä 925,4 miljoonaa euroa.

Vuodentakaiseen verrattuna myynti kasvoi 8,9 prosenttia ja vertailukelpoisesti 8,2 prosenttia.

– Myynti kasvoi kaikissa päivittäistavaraketjuissa selvästi, mihin vaikutti hyvin onnistuneen pääsiäissesongin ajoittuminen huhtikuulle. Myös rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynnin kasvu jatkui sekä Suomessa että ulkomaan toiminnoissa, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander tiedotteessa.

Päivittäistavarakaupan myynti oli huhtikuussa 481,2 miljoonaa euroa, ja se kasvoi vertailukelpoisesti 17,7 prosenttia. Raportoitu myynti kasvoi kokonaisuudessaan 16,4 prosenttia.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 372,7 miljoonaa euroa, ja se kasvoi vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa 3,2 prosenttia. Raportoitu rakentamisen myynti kasvoi 5,2 prosenttia.

Autokaupan myynti oli 71,7 miljoonaa euroa. Myynti laski vertailukelpoisesti 15,7 prosenttia ja raportoitu myynti 12,6 prosenttia.

– Autokaupassa myyntiä laski edelleen WLTP-päästömittausmenetelmän käyttöönotosta aiheutuneet toimitusviiveet sekä kuluttajakysyntää heikentänyt epävarmuus autoverotuksesta ja autojen käyttövoimasta, Helander sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?