Valtio kiirehti tukemaan kursseja Kiinassa – Nikkei-indeksi putosi viikossa eniten yli 4 kuukauteen - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Valtio kiirehti tukemaan kursseja Kiinassa – Nikkei-indeksi putosi viikossa eniten yli 4 kuukauteen

Yhdysvaltojen tuontitullit iskivät osakemarkkinoihin. Kiinassa valtio riensi hätiin.

Japanissa päädyttiin tällä viikolla isoimpaan kurssilaskuun pitkään aikaan.

10.5.2019 10:36

Japanissa osakekurssit laskivat tänään sen jälkeen, kun Yhdysvallat toteutti uhkauksensa ja nosti Kiinan-tuonnille asettamiaan tulleja. Nikkei-indeksi päätyi 0,3 prosentin ja Topix 0,1 prosentin laskuun.

Kiinassa sen sijaan valtion rahastot tulivat hätiin. Rahastot tulivat markkinoille lounastauon jälkeen, kun Shanghain yleisindeksi oli vaipunut 0,4 prosenttia.

Shanghai päätyi lopulta 3,1 prosenttia plussalle. Shenzen kipusi 3,8 prosenttia. Hongkongin Hang Seng oli kello kymmenen Suomen aikaa kohonnut 1,0 prosenttia.

Nikkei-indeksi päätyi tällä viikolla kovimpaan laskuun yli neljään kuukauteen: viikkolasku oli 4,1 prosenttia. Topix laski 4,2 prosenttia tällä viikolla.

Tätä enemmän indeksit putosivat viimeksi joulunalusviikolla, jolloin pudotusta tuli Nikkeille 5,7 prosenttia ja Topixille 6,5 prosenttia.

Mizuho Securitiesin analyytikko Yutaka Miura arvioi, että kurssit voivat pudota Japanissa lisää, mikäli Yhdysvalloissa kurssit laskevat edelleen.

– Yhdysvalloissa osakemarkkinat eivät pudonneet kovin paljon eilen. Näytti siltä, että osa sijoittajista ei uskonut, että tuontitullien nosto 25 prosenttiin toteutuisi, Miura sanoi uutistoimisto Reutersille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?