Ponssen tulos heikkeni – komponenttien saatavuudessa ongelmia - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Ponssen tulos heikkeni – komponenttien saatavuudessa ongelmia

Julkaistu: 16.4.2019 9:41

Laskutuksen viiveet yhdessä kulujen kasvun kanssa vaikuttivat alkuvuoden kannattavuuteen heikentävästi.

Vieremäläisen metsäkonevalmistaja Ponssen tulos heikkeni tilivuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Liikevaihto lisääntyi hieman, kun koneiden kysyntä kasvoi.

– Kuluneella neljänneksellä metsäkoneiden kysyntä jatkui erittäin hyvällä tasolla ja yhtiön tilausvirta oli erinomainen. Tilauskantamme kasvoi entisestään ja euromääräinen tilauskantamme oli katsauskauden lopussa huikea 367,9 miljoonaa euroa, toimitusjohtaja Juho Nummela sanoo tiedotteessa.

Tulos ennen veroja ylsi tammi–maaliskuussa 13,2 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 15,4 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos laski 0,42 eurosta 0,36 euroon.

Ensimmäisellä neljänneksellä yhtiön liikevaihto oli 143,1 miljoonaa euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli 142,1 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 12,9 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 17,1 miljoonaa euroa.

– Huoltopalveluiden liikevaihto kasvoi jälleen erinomaisesti ja asiakkaidemme kiivas työtahti näkyi selvästi huoltoliiketoimintamme kasvussa. Myös vaihtokoneiden kysyntä oli erinomaista ja vaihtokoneiden liikevaihto oli samalla tasolla kuin vertailukautena, Nummela sanoo.

Laskutuksen viiveet yhdessä kulujen kasvun kanssa vaikuttivat alkuvuoden kannattavuuteen heikentävästi.

Osa uusien koneiden laskutuksesta on siirtynyt Ponssen mukaan huhti–kesäkuulle, mikä johtuu uusien tuotteiden tuotantoon saattamisesta ja siihen liittyvistä komponenttien saatavuuden haasteista.

Komponenttien saatavuuteen liittyy edelleen riskejä, mutta tilanne helpottunee yhtiön mukaan lähikuukausina. Ensimmäisen vuosipuoliskon ajan saatavuus on ”erittäin haastava”.

Ponsse arvioi euromääräisen liikevaihtonsa kasvavan tänä vuonna viime vuoden tasosta. Markkinatilanne on kuitenkin jatkunut suotuisana.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?