Nyt puhuu DNA:sta enemmistön ostavan Telenorin Brekke: ”Suomi on kiinnostava ja kasvava markkina” - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nyt puhuu DNA:sta enemmistön ostavan Telenorin Brekke: ”Suomi on kiinnostava ja kasvava markkina”

Telenorin toimitusjohtajan mukaan Suomi on kiinnostava markkina.

Telenorin toimitusjohtaja Sigve Brekke vieraili Helsingissä kertomassa DNA-kaupasta.

9.4.2019 17:00

Teleoperaattori DNA:sta enemmistön hankkivan Telenorin toimitusjohtaja Sigve Brekke vaikutti tänään tyytyväiseltä. Telenorin väki otti ennen tiedotustilaisuutta valokuvia toimistokeskus Epicenterin portailla Helsingin ydinkeskustassa ja toimitusjohtajan hymy oli herkässä.

Sama tunnelma jatkui myös varsinaisessa tiedotustilaisuudessa. Brekken mukaan Suomi on Telenorille kiinnostava ja kasvava markkina, josta Telenor saa nyt kerralla kunnon otteen. Yhtiö on ilmoittanut myös pitävänsä hintaa maltillisena.

– Mielestämme DNA on hyvissä asemissa täyttämään viimeisen palasen Pohjolan maissa, Brekke sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa DNA:n osto toteuttaa myös Telenorin kasvustrategiaa Pohjolassa.

– Suomi on hyvin kiinnostava markkina, joka kasvaa nopeimmin Euroopassa.

Strategiaan kuuluu keskittyminen Pohjolaan ja Aasiaan. Viime vuonna Telenor myi Keski- ja Itä-Euroopan toimintojaan 2,8 miljardilla eurolla. Tässä yhteydessä menivät matkapuhelintoiminnot Bulgariassa, Unkarissa, Montenegrossa ja Serbiassa.

Telenor toimii useissa Aasian maissa, kuten Pakistanissa, Myanmarissa ja Bangladeshissa.

”Runsaasti uusia kasvumahdollisuuksia”

Brekken mukaan haastajan asemassa olevan DNA tarjoaa mahdollisuuksia sekä mobiili- että kiinteän verkon palveluissa, kun markkinaosuutta pyritään kasvattamaan. Lisäksi haetaan synergioita.

– DNA on näkemyksemme mukaan erittäin hyvin johdettu yhtiö, jolla on vahva johtoryhmä, ja joka on viime vuosina pystynyt kohentamaan suhteellista kilpailuasemaansa.

Brekken mukaan Telenor kävi kuukausien neuvotteluja osakkeenomistajien Findan ja PHP:n kanssa ennen sopimukseen pääsyä. Sen sijaan DNA:n johdon kanssa keskustelut jäivät tähän aamuun.

Myöskään muihin osakkeenomistajiin ei ole oltu yhteydessä. DNA:n kolmanneksi suurin omistaja Findan ja PHP:n jälkeen on eläkeyhtiö Ilmarinen, joka on myynyt jonkun verran osakkeitaan. Jäljellä on 3,49 prosentin osuus.

Aiemmin analyytikoille konferenssipuhelussa esiintyneen Telenorin rahoitusjohtajan mukaan kyseessä on kuitenkin ystävällismielinen tarjous eikä vihamielinen valtausyritys.

Vaikka Telenor on nyt hankkimassa yli puolet DNA:sta, aikoo se pitää yhtiön edelleen Helsingin pörssissä. Paikallisten osakkeenomistajien pitäminen mukana on Brekken mukaan tärkeää.

– Tietysti meidän on tehtävä pakollinen ja lunastustarjous ja on osakkeenomistajien asia päättää, haluavatko he myydä vaiko ei, Brekke totesi.

Brekken mukaan Telenorin strategiaan kuuluu ottaa huomioon toimintamaiden erityispiirteet ja pitää huolta paikallisista brändeistä. Myöskään DNA:n yrityskuvaan taikka johtoon ei tavoitella suurta remonttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?