Keskon ostaa rautakauppakonsernin Ruotsista – talousjohtaja: Huomattavat mittakaavaedut - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Keskon ostaa rautakauppakonsernin Ruotsista – talousjohtaja: Huomattavat mittakaavaedut

Kauppahinta on noin 200 miljoonaa euroa.

K-Raudalla on toimintaa myös Ruotsissa.­

29.3.2019 15:55

Kauppakonserni Keskoon kuuluva K-rauta ilmoitti tänään ostavansa ruotsalaisen rautakauppakonserni Fresksin, jolla on Keskon mukaan vankka asema Ruotsin rautakaupassa. Myyjinä ovat Litorina, Oscarson Invest ja yhtiön johto.

Osakekauppana toteutettavan yritysoston kauppahinta on noin 200 miljoonaa euroa. Keskon mukaan kauppa tukee hyvin konsernin markkina-asemaa Ruotsissa.

Keskon mukaan kauppa vahvistaa merkittävästi Keskon markkina-asemaa Ruotsissa ja toteuttaa samalla Keskon rakentamisen ja talotekniikan kasvustrategiaa Pohjois-Euroopassa.

Keskon talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlundin mukaan Fresks sopii Keskon Ruotsin strategiaan, jonka toteutus etenee suunnitellusti.

– Julkistimme maaliskuun alussa myyvämme Onnisen LVI-urakoitsijaliiketoiminnan, jotta voimme jatkossa keskittyä Ruotsissa täysipainoisesti Onnisen infra-liiketoimintaan, Erlund kertoo sähköpostitse uutistoimisto Startelille.

– Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa toimimme kahdeksassa maassa ja tilanteet maissa vaihtelevat suuresti.

Erlundin mukaan Ruotsissa on käynnissä uudistamisohjelma. Uuden maakohtaisen strategian toteuttaminen tapahtuu uuden maajohtajan Endre Espesethin johdolla.

Ruotsin K-rautojen määrä on vähentynyt vuosikymmenen alusta, mutta nyt Fresksin myötä saadaan kertaheitolla joukko uusia myymälöitä.

– Teknisen tukkukaupan asiakkaiden lisäksi palvelemme Ruotsissa pääosin kuluttaja-asiakkaita K-rauta-brändin alta ja nyt Fresks Groupin oston myötä vahvistamme merkittävästi markkina-asemaamme kasvavassa yritysasiakassegmentissä. Lisäksi kauppa tarjoaa huomattavat mittakaava- ja synergiaedut, sanoo Erlund.

Fresks-konsernilla on 33 myymälää ja se on on suurin jäsen XL Bygg -ketjussa. Yhtiöllä on noin 500 työntekijää, jotka palvelevat pääasiassa pieniä ja keskisuuria yritysasiakkaita.

Fresks-konsernin pro forma -liikevaihto oli viime vuonna 205 miljoonaa euroa ja sen vertailukelpoinen pro forma -käyttökate oli 18 miljoonaa euroa.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää Ruotsissa sekä muiden kauppaan liittyvien ehtojen täyttymistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?