Pohjois-Karjalan Kirjapaino muuttaa nimensä PunaMusta Mediaksi - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pohjois-Karjalan Kirjapaino muuttaa nimensä PunaMusta Mediaksi

Pohjois-Karjalan Kirjapainon tiedotteen mukaan konserni on laajentunut valtakunnalliseksi media- ja painoalan toimijaksi, eikä nykyinen nimi kuvaa enää yhtiön liiketoimintaa.

29.3.2019 15:48

Media- ja painokonserni Pohjois-Karjalan Kirjapaino muuttaa nimensä PunaMusta Mediaksi.

Nimenmuutosehdotus hyväksyttiin yksimielisesti tänään pidetyssä Pohjois-Karjalan Kirjapainon yhtiökokouksessa. Nimenmuutos PunaMusta Mediaksi otetaan konsernissa virallisesti käyttöön kaupparekisteriprosessin jälkeen huhti-toukokuun aikana.

Pohjois-Karjalan Kirjapainon tiedotteen mukaan konserni on laajentunut valtakunnalliseksi media- ja painoalan toimijaksi, eikä nykyinen nimi kuvaa enää yhtiön liiketoimintaa.

Konserni hankki viime syksynä digi- ja offset-tuotteiden painamiseen erikoistuneen Erwekon, Forssan Kirjapainon sekä medialogistiikan Faktorin.

Maaliskuun lopussa yrityskaupat tehtiin oululaisen Satavisionin print-liiketoiminnasta. Pohjois-Karjalassa konserni on ostanut myös kaksi radiokanavaa osaksi lehtiliiketoimintaansa.

– Yrityskauppojen ja valtakunnallisen laajentumisen myötä nimiuudistus on hyvin ajankohtainen, sillä perinteinen nimi ei enää kuvaa yhtiön liiketoimintaa. Uudistuksella vastataan ajan vaatimuksiin ja mahdollisuuksiin laajentaa liiketoimintaa, Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin toimitusjohtaja Raimo Puustinen perustelee muutosta tiedotteessa.

Yhtiön mukaan PunaMusta Media -nimessä yhdistyy niin konsernin pohjoiskarjalaiset juuret Karjalan värien muodossa sekä konsernin liiketoiminta.

– Uudella nimellä haluamme viestiä valtakunnallista vaikuttavuutta ja kertoa osaamisestamme digitalisoituvassa maailmassa. Konsernin painotoimialan vahva brändi on PunaMusta, joka tunnetaan suomalaisen graafisen teollisuuden kokeneena painotuotteiden toimittajana. Media puolestaan kuvaa lehtitoimialaamme, konsernin markkinointijohtaja Kaija Oksanen kuvailee.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?