Epäilyt laiminlyönneistä säikäyttivät markkinat – Nokian osake syöksyy - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Epäilyt laiminlyönneistä säikäyttivät markkinat – Nokian osake syöksyy

Pelot compliance-ikävyyksistä painavat Nokiaa, joka kurssi on painunut perjantaina 7,1 prosenttia.

22.3.2019 13:27

Verkkolaiteyhtiö Nokian osake on painunut perjantain kaupankäynnissä tuntuvaan laskuun, kun sijoittajat pelkäävät yhtiön Yhdysvaltain viranomaisille toimittamasta vuosiraportista ilmenneen selvityksen tietävän ongelmia.

Nokia kertoi viime yönä julkaistussa Form 20-F -vuosiraportissa, että se on aloittanut selvityksen niin kutsutuista compliance käytännöistä vuonna 2016 ostamassaan ranskalaisessa Alcatel Lucent -tietoliikenneyhtiössä. Compliancella tarkoitetaan erilaisten säädösten ja viranomaismääräysten noudattamista.

Nokia varoittaa, että tilanne voi johtaa ”mahdollisiin rikosoikeudellisiin tai hallinnollisiin seuraamuksiin, mukaan lukien sakot, joilla voi olla merkittävää vahingollinen vaikutus liiketoimintaamme”.

Nokia on ilmoittanut epäilyksistä viranomaisille, mutta ei ole tarkentanut laiminlyöntien laatua.

UBS:n analyytikko David Mulholland kommentoi uutistoimisto Bloombergille, että häntä huolettaa se, että asia on noussut esiin vasta nyt yli kaksi vuotta Alcatel-kaupan loppuun saattamisen jälkeen.

Hän myös huomautti, että tietoa on hyvin vähän, joten on vaikea arvioida tapauksen mahdollisia vaikutuksia Nokian liiketoiminnalle.

Nokian osake oli Helsingin pörssissä noin kello 13 laskenut 7,1 prosenttia 5,13 euroon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?