Nexstimin toimitusjohtaja: Pörssin First North -listalta vetäytyminen vain yksi vaihtoehto - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nexstimin toimitusjohtaja: Pörssin First North -listalta vetäytyminen vain yksi vaihtoehto

Julkaistu: 4.3.2019 12:36

Arvioimme esimerkiksi uutta rahoituskierrosta ja kumppanuuksia ja näiden vaihtoehtojen hyötyjä ja haittoja, Nexstimin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Martin Jamieson sanoo.

Terveysteknologiayhtiö Nexstim kertoi tänään tulostiedotteessaan, että yhtiö harkitsee useita rahoitusvaihtoehtoja varmistaakseen yhtiön toiminnan jatkamisen.

Nexstim väläytti jopa mahdollisuutta yhtiön osakkeiden lunastamisesta osakkeenomistajilta ja Helsingin pörssin First North -kauppapaikalta vetäytymistä.

Yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Martin Jamieson kertoo tämän olevan vain yksi pöydällä oleva vaihtoehto.

– On kokonainen sarja toimenpiteitä, joita arvioimme. Arvioimme esimerkiksi uutta rahoituskierrosta ja kumppanuuksia ja näiden vaihtoehtojen hyötyjä ja haittoja, Jamieson kertoo uutistoimisto Startelille.

Jamieson painottaa, että tällä hetkellä Nexstim on tukevasti First Northissa.

Nexstimin täytyy harkita eri vaihtoehtoja, koska toiminta on tappiollista.

Viime vuonna yhtiön liiketappio oli 6,3 miljoonaa euroa.

Yhtiö ajautui syyskuussa syvemmälle ongelmiin, koska yhtiön teettämät tutkimukset yhtiön laitteiden käytöstä alaraajahalvauksien hoidosta osoittivat, että laitteista ei ole hyötyä. Yhtiö joutui keskittymään muihin soveltamisaloihin.

Käyttöpääoma loppumassa

Nexstim varoitti tänään tulostiedotteessaan, että yhtiön käyttöpääoma ei riitä sen nykyisiin tarpeisiin tämän vuoden loppuun asti. Jos lisärahoitusta ei saada, yhtiö kertoi voivansa joutua vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin.

Jos yhtiö pystyy täyttämään Kreos Capitalin kanssa solmitun lainasopimuksen ehdot eikä joudu maksamaan lainaa ennenaikaisesti, riittää käyttöpääoma yhtiön arvion mukaan syyskuun loppuun. Jos Nexstim joutuu maksamaan lainansa takaisin ennenaikaisesti, riittää käyttöpääoma huhtikuun loppuun.

Jamieson kertoo, että tällä hetkellä yhtiöllä on hyvä suhde Kreosiin ja Nexstim lyhentää lainaa suunnitelmien mukaisesti.

– Niin kauan kuin he ovat tyytyväisiä meidän asemaamme ja kykyymme lyhentää lainaa, me jatkamme. Tilanne on meidän hallussa ja olemme erittäin tyytyväisiä tilanteeseen, Jamieson sanoo.

Nexstimillä on Kreosin kanssa neljän miljoonan euron lainasopimus. Kassavaroja yhtiöllä oli viime vuoden lopussa 7,2 miljoonaa euroa sisältäen Kreos-lainan.