Fiva: Osa Suomen Nordeaan kohdistuneista rahanpesuväitteistä voi olla vanhentuneita

Seassa on myös tilitapahtumia, joiden rikosoikeudellinen tutkinta ei kaadu ainakaan rahanpesurikosten vanhentumisaikaan.

Keskusrikospoliisi, Finanssivalvonta ja syyttäjälaitos selvittävät, onko suursijoittaja Bill Browderin tutkintapyynnön perusteella aihetta epäillä rikosta.

20.2.2019 14:14

Väitetty rahanpesu Suomen Nordean tileillä voi olla rikosoikeudellisesti osin vanhentunut, kertoo Finanssivalvonnan operatiiviset riskit -osaston toimistopäällikkö Markku Koponen STT:lle.

Koposen mukaan seassa on myös tilitapahtumia, joiden rikosoikeudellinen tutkinta ei kaadu ainakaan rahanpesurikosten vanhentumisaikaan.

Hermitage Capital Management -rahaston perustaja, suursijoittaja Bill Browder teki tutkintapyynnön epäilyttävistä tilisiirroista Nordean tileillä Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan viranomaisille.

Keskusrikospoliisi, Finanssivalvonta ja syyttäjälaitos selvittävät, onko Browderin tutkintapyynnön perusteella aihetta epäillä rikosta. Tiistaina Finanssivalvonta sai valmiiksi oman selvityksensä ja luovutti tulokset keskusrikospoliisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?