Neste jakaa uusiutuvat tuotteet kolmeen liiketoimintayksikköön - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Neste jakaa uusiutuvat tuotteet kolmeen liiketoimintayksikköön

Polttoaineyhtiö Neste uudistaa organisaatiorakennettaan vauhdittaakseen uusiutuvien tuotteiden globaalia kasvua.

19.2.2019 11:21

Neste jakaa uusiutuvien tuotteiden liiketoiminta-alueen kolmeen liiketoimintayksikköön ja yhteen operatiiviseen alustaan. Näillä kaikilla tulee olemaan johtaja Nesteen johtoryhmässä.

– Nesteestä on tullut johtava toimija jätteistä ja tähteistä valmistetuissa uusiutuvissa tuotteissa globaalisti. Näemme lisää kasvumahdollisuuksia ja kysyntää uusiutuville ja kierrätettäville ratkaisuille tieliikenteen lisäksi lentoliikenteessä sekä polymeerien ja kemikaalien arvoketjussa, Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker sanoo tiedotteessa.

Hän uskoo, että organisaation ja johtoryhmän muutos mahdollistaa nopeamman ja rohkeamman globaalin kasvustrategian toteuttamisen.

Nesteen johtoryhmän jäsenten vastuualueisiin on tehty useita muutoksia, ja johtoryhmään on nimitetty kaksi uutta jäsentä. Kaikki muutokset tulevat voimaan toukokuun alusta.

Renewable Road Transportation -liiketoimintayksikön johtajaksi on nimitetty Carl Nyberg. Hän toimii tällä hetkellä Nesteen uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueen Skandinavian myynnistä vastaavana johtajana.

Renewables Platform -yksiköstä vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Matti Lehmus, joka on tällä hetkellä Nesteen öljytuotteet-liiketoiminta-alueesta vastaava johtaja ja johtoryhmän jäsen. Renewables Platform vastaa uusiutuvien tuotteiden tuotannon ja toimitusketjun johtamisesta ja kehittämisestä.

Oil Products -liiketoimintayksikön johtajaksi on nimitetty Marko Pekkola, joka toimii tällä hetkellä Nesteen Öljytuotteet -liiketoiminta-alueen tuotannosta vastaavana johtajana.

Renewable Aviation -liiketoimintayksikön johtajan ja Renewable Polymers & Chemicals -liiketoimintayksikön johtajan nimityksistä kerrotaan myöhemmin.

Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueesta vastaava johtaja Kaisa Hietala on ilmoittanut jatkavansa uraansa Nesteen ulkopuolella. Nesteen Skandinavian myynnistä vastaava johtaja Carl Nyberg ottaa vastuulleen Hietalan tehtävät tästä päivästä alkaen, kunnes uusi organisaatiorakenne tulee voimaan toukokuun alussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?