Verkkokauppa.com peruuttaa negatiivisen tulosvaroituksen – järjestelmässä 2,4 miljoonan virhe - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Verkkokauppa.com peruuttaa negatiivisen tulosvaroituksen – järjestelmässä 2,4 miljoonan virhe

Asiointia Verkkokauppa.comin myymälässä Helsingin Jätkäsaaressa.

Julkaistu: 13.2.2019 16:58

Kuluttajaelektroniikkaketju Verkkokauppa.com peruuttaa viime kuussa antamansa negatiivisen tulosvaroituksen.

Yhtiö on huomannut järjestelmässään virheen, jonka takia sen vertailukelpoinen käyttökate onkin 2,4 miljoonaa euroa parempi kuin yhtiö tammikuussa varoitti.

Verkkokauppa.com arvioi nyt, että sen vertailukelpoinen käyttökate oli viime vuonna 12,6 miljoonaa euroa.

Yhtiö varoitti viime kuussa, että viime vuoden käyttökate jäi 10,2 miljoonaan euroon. Yhtiö antoi tulosvaroituksen, koska se oli aiemmin ohjeistanut vertailukelpoisen käyttökatteen olevan 11-14 miljoonaa euroa.

Verkkokauppa.com havaitsi järjestelmävirheen viime vuoden taloudellisten tietojen laadinnan yhteydessä. Virhe koski viimeistä neljännestä.

Verkkokauppa.com julkistaa vuoden 2018 tilinpäätöstiedotteen perjantaina 15. helmikuuta.

Verkkokauppa.com joutui korjaamaan tulostietojaan virheiden takia myös joulukuussa 2017. Silloin yhtiö huomasi jaksottaneensa virheellisesti tavarantoimittajilta saadut markkinointituet ja ostoalennukset sekä arvioi hyvitykset liian pieniksi vuoden 2016 tilinpäätöksessä.

Virheet vähensivät Verkkokauppa.comin vuoden 2017 liikevoittoa noin 1,1 miljoonaa euroa ja paransivat vuoden 2016 liikevoittoa noin 0,4 miljoonaa euroa.

Verkkokauppa.comin tänään julkistamat tiedot ovat saaneet yhtiön osakkeen selvään nousuun. Osake oli kello 16.40 aikaan 12,1 prosenttia plussalla Helsingin pörssissä.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?