Kommentti: Nalle saa jo mennä – vai saako? - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Kommentti: Nalle saa jo mennä – vai saako?

Sammon ja Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos on ilmoittanut Nordean nimitystoimikunnalle aikovansa jäädä pois pankin hallituksesta.

Julkaistu: 7.2.2019 10:46

Muutokset Sammon ja Nordean johdossa ovat odotettuja, taloustoimittaja Sami Noponen kirjoittaa.

Sammossa ja samalla Nordeassa tapahtui tänään pitkään odotettu vallanvaihdos. Vakuutusyhtiö Ifin toimitusjohtaja Torbjörn Magnusson nousee Sammon konsernijohtajaksi ensi vuoden alussa. Samalla hän nousee osakkuusyhtiö Nordean hallituksen puheenjohtajaksi.

Ruotsalainen Magnusson korvaa Sammossa ikääntyneen konsernijohtajan Kari Stadighin ja Nordeassa ikääntyvän Björn Wahlroosin, joka pysyy kuitenkin edelleen Sammon hallituksen puheenjohtajana.

Muutoksia Sammossa on odotettu jo jonkin aikaa. Magnussonin tähti on ollut Ifissä jo pitkän aikaa nousussa, joten häntä ei voi pitää yllätysvalintana. Stadigh totesikin tiedotteessa pitävänsä Magnussonia ”ilmeisenä valintana”.

Myös Wahlroosin väistyminen Nordean ruorista oli luonnollista. Magnusson nousi Nordean hallitukseen viime keväänä. Nyt alkaa vain odotus, koska Walhroos luovuttaa myös paikkansa Sammon hallituksen puheenjohtajana.

Wahlroosin suurimmaksi meriitiksi Nordeassa näyttää jäävän pankin pääkonttorin hilaaminen Suomeen. Historioitsija Markku Kuisma ennakoi muutosta muutama vuosi sitten kirjassaan Rosvoparonien paluu.

”Se olisi pankkiiri Wahlroosilta komea lahja kansakunnalle ja samalla näyttävä askel rahamiehen nousussa valtiomiesluokkaan”.

Muutoksen myötä Wahlroosin ei tarvitse jäädä seuramaan eturivistä aktivistisijoittaja Christer Gardellin kampanjaa Nordean toiminnan tehostamiseksi. Aitiopaikan hän säilyttää kuitenkin edelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?