Sanoman operatiivinen liikevoitto parani – osinko nousee - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Sanoman operatiivinen liikevoitto parani – osinko nousee

Yhtiön hallitus ehdottaa maksettavaksi kahdessa erässä yhteensä 0,45 euroa osinkoa osakkeelta, kun edellisvuodelta maksettiin yhteensä 0,35 euroa.

Julkaistu: 6.2.2019 8:51, Päivitetty 6.2.2019 10:39

Operatiivinen liikevoitto kasvoi 18 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 4 miljoonasta eurosta.

Mediakonserni Sanoman tulos vajosi loppuvuonna tappiolle ja liikevaihtokin supistui hieman. Operatiivinen tulos kuitenkin parani. Sanoma aikoo korottaa osinkoaan.

Yhtiön hallitus ehdottaa maksettavaksi kahdessa erässä yhteensä 0,45 euroa osinkoa osakkeelta, kun edellisvuodelta maksettiin yhteensä 0,35 euroa.

– Vuosi 2018 oli jälleen hyvä vuosi Sanomalle. Kannattavuutemme parani kaikissa kolmessa segmentissä medialiiketoiminnan haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta, sanoo toimitusjohtaja Susan Duinhoven tulostiedotteessa.

Loka–joulukuussa Sanoman tulos ennen veroja vajosi tappiolliseen 2,8 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan voitollisesta 13,8 miljoonasta. Koko viime vuoden tulos ennen veroja kasvoi 151,1 miljoonaan euroon edellisvuoden tappiollisesta 262,4 miljoonasta.

Jatkuvien toimintojen osakekohtainen tulos vajosi loppuvuonna tappiolliseen 0,03 euroon vertailukauden voitollisesta 0,10 eurosta.

Sanoma-konsernin liikevaihto laski loka–joulukuussa 298 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 306 miljoonasta.

Liiketulos laski loppuvuonna 0,6 miljoonaan vuodentakaisesta 21,2 miljoonasta. Liikevoittoon sisältyi loppuvuonna 17 miljoonaa euroa vertailukelpoisuuteen vaikuttavia negatiivisia eriä, jotka liittyivät pääosin rakennejärjestelyihin eri liiketoiminnoissa.

Operatiivinen liikevoitto kasvoi 18 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 4 miljoonasta eurosta.

Learning kasvussa

Sanoma kertoi joulukuussa, että se ostaa hollantilaisen oppimisratkaisujen ja -palvelujen toimittajan Iddinkin. Kauppahinta ilman velkoja ja käteisvaroja on 277 miljoonaa euroa.

– Yrityskauppa kasvattaa merkittävästi Learningin osuutta Sanoman operatiivisesta liikevoitosta ilman hankintamenojen poistoja, Duinhoven sanoo.

Marraskuussa Sanoma kertoi saaneensa päätökseen Belgian medialiiketoimintansa divestoinnit, kun se myi sisältömarkkinoinnin liiketoimintansa eli Head Officen Belgiassa yrityksen perustajille.

Kuluvana vuonna Sanoma odottaa konsernin vertailukelpoisen liikevaihdon olevan viime vuoden tasolla ja operatiivisen liikevoittoprosentin ilman hankintamenojen poistoja olevan noin 15 prosenttia, kun se viime vuonna oli 15,7 prosenttia.

Näkymät perustuvat olettamukseen, että kuluttajien luottamus ja mainosmarkkinoiden kehitys Suomessa ja Hollannissa ovat viime vuoden tasolla.

Näkymiin ei sisälly olettamuksia liittyen suunniteltuun Iddinkin yritysostoon, joka on arvioitu saatavan päätökseen kuluvan vuoden toisella tai kolmannella vuosineljänneksellä. Sanoma kertoi kaupasta joulukuussa.

Taloussanomat on osa Sanomaa.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?