Kiinalaistaustainen konsortio tekee 4,6 miljardin euron ostotarjouksen Amerista

Amer Sportsin hallitus suosittelee tarjouksen hyväksymistä.

7.12.2018 11:16

Mascot Bidco ilmoittaa tekevänsä käteisostotarjouksen urheiluväline- ja tekstiiliyhtiö Amer Sportsista, jonka hallitus suosittelee tarjouksen hyväksymistä.

Ostotarjouksen tekevän ryhmän takana ovat kiinalainen Anta Sports Products Limited, FountainVest Partnersin sijoitusyhtiö FV Fund, sijoitusyhtiö Anamered Investments ja kiinalainen Tencent.

Konsortio tarjoaa 40,00 euroa käteisenä jokaisesta Amer Sportsin osakkeesta. Tässä on 39 prosentin preemio verrattuna Amer Sportsin osakkeen päätöskurssiin 10. syyskuuta.

Ostotarjous määrittää Amer Sportsin 4,6 miljardin euron arvoiseksi.

Ostotarjouksen toteuttamisen jälkeen konsortio suunnittelee Amer Sportsin johtamista itsenäisesti Anta Sportsista erillisellä hallituksella. Sijoittajakonsortio on pyytänyt toimitusjohtaja Heikki Takalaa ja keskeisiä johtohenkilöitä jatkamaan liiketoiminnan johtamista.

Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan välittömiä merkittäviä vaikutuksia Amer Sportsin operatiiviseen toimintaan, varoihin taikka johdon tai työntekijöiden asemaan. Myös Amerin pääkonttori säilyy Helsingissä.

Amer Sportsin suurimmat osakkeenomistajat ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Nämä ovat vakuutusyhtiö Kaleva, työeläkeyhtiö Ilmarinen, henkivakuutusyhtiö Mandatum ja työeläkeyhtiö Varma, jotka edustavat yhteensä noin 7,91 prosenttia osakkeista.

Lisäksi 4,29 prosenttia osakkeista omistava Maa- ja vesitekniikan tuki on ilmaissut suhtautuvansa tarjoukseen myönteisesti.

Ostotarjouksen tarjousajan odotetaan alkavan arviolta 20. joulukuuta ja kestävän noin kymmenen viikkoa. Ostotarjouksen odotetaan toteutuvan viimeistään ensi vuoden toisen neljänneksen aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?