Danske Bankille alustava syyte Viron rahanpesutapauksesta

Syyte liittyy Danske Bankin Viron yksikön toimintaan helmikuun alun 2007 ja tammikuun lopun 2016 välisenä aikana.

–Odotimme alustavaa syytettä SØIK:lta syyskuussa esiteltyjen havaintojen ja päätelmien seurauksena, Danske Bankin virkaatekevä toimitusjohtaja Jesper Nielsen sanoo tiedotteessa.

28.11.2018 16:56

Tanskan valtion syyttäjäviranomainen SØIK on alustavasti asettanut tanskalaisen Danske Bankin syytteeseen rahanpesun vastaisen lain rikkomisesta.

Danske Bank kertoo asiasta tiedotteessaan.

Syyte liittyy Danske Bankin Viron yksikön toimintaan helmikuun alun 2007 ja tammikuun lopun 2016 välisenä aikana. Alustava syyte on seurausta SØIK:n elokuussa aloittamasta tutkinnasta.

–Odotimme alustavaa syytettä SØIK:lta syyskuussa esiteltyjen havaintojen ja päätelmien seurauksena, Danske Bankin virkaa tekevä toimitusjohtaja Jesper Nielsen sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa tapauksen perusteellinen selvittäminen on Danske Bankin edun mukaista ja pankki tekee yhteistyötä SØIK:n kanssa.

Danske Bank on myöntänyt Viron-yksikkönsä välittäneen noin 200 miljardia euroa muiden kuin Viron kansalaisten rahoja. Ainakin osa rahavirroista on epäilyttäviä ja sidoksissa Venäjälle. Pankin ylin johto on eronnut tapauksen vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?